GİZLİ İFSAD

Bir anket hazırlamıştım günün birinde sorum şuydu: “Cı, cular” hakkında ne düşünüyorsunuz? Ankete katılan sosyal hayatın içindeki insanlar toplumda ayrışma ve bölücülük grup grup faaliyetler verilmesi gibi cevaplar ile katıldılar.

***

Evet toplumdan gelen bu sese o zamanlar kulak tıkıyordum. Şimdi artık kulağımı açtım onları dinliyorum. Gözlerimi dört açtım onları görüyorum. Sordular hangi cemaattensin yahut hangi tarikattansın.

***

Öyle ya burası Türkiye burada her soru mubah. Alışmışız biri ibadet ve ahlak üzerine ise ilk soru hangi tarikat hangi cemaat hangi kol hangi bacak vesaire vesaire… Bir açıdan iyi, çünkü bu tarikat ve cemaatler toplumda ahlakı eğitimi takvayı muhafaza etmiş ve ediyorlar.

***

Fakat sosyal hayatın içindeki insanlarla arasında perdeler var. Bir şalvarlı ehli takva bir hoca sahil kenarında flört yaşayan bir gencin yanına gidip sohbet edebiliyor mu? O gençler onu sempatik bulup sohbetine nasihatine kulak veriyor mu?

***

Yahut kaçımız barlara gidiyoruz kahvehanelere gidiyoruz kutlu mesajı ulaştırmak için. Bir yangından bir kardeşimizi de kurtarmak için. Kimin derdi ile ne kadar dertleniyoruz. Evet yapanlardan Allah razı olsun ve inşallah oluyordur da.

***

Ya yapmayan, yapamayan hatta kendini geliştirmemiş geliştirememişler siz biz onlar hepimiz ne zaman ne vakit ölüm gelmeden önce bu çağrıya insanları davet edeceğiz. Sohbet meclislerine gidenleriniz görecektir 10 yıl olmuş hala aynı insanlar aynı simalar birbirlerine anlatıp duruyorlar. Nerde yeni simalar nerde yeni kardeşler(imiz).

***

Evet en güzel bir üslup ve yaklaşımla bir gayri Müslime bir koministe bir ateiste bir şeyler anlatmak onu kazanmak kolay değil.  Meteryalizm aşılanıyor Müslümanlara bu gizli ifşad komitelerinin ilk birinci planı olsa gerek. Sıyrılmamız lazım meteryalizmden.

***

Evet ülkedeki başörtüsü sorununa ver yansın edenler bu sorun çözülsün insanlar özgürce istediği gibi okuyabilsin diyenler ne hikmetse özgür düşünüp içindekileri özgürce ifade eden insanlara karşı boykot içine giriyorlar. Bırakın herkes döksün içini. Tahammül et dinle sabret. Katıl yahut katılma. Ama kazanmaya bak kazandırmaya bak.

***

Firavıun’a giden Musa a.s. gibi ol en yumuşak sözler ile konuş onunla. Ebu Cehil’e giden Muhammed a.s.v örnek al en güzel üslup ile anlat ona. Ama tartışma eleştirme empati eksikliğine düşme. Ne işitirsen işit bin mana bin hikmet ara ve bul güzel cihetleri onu nazara ver onu nazarına al…

***

Yine uzun oldu lakin çok eksik oldu sözlerim. Ne yapalım hikmet ehli değilim az lafla çok şey ifade edemiyorum. Fakat duygularımı duyguları ile hislerini hislerim ile anlayan dostlarım var onlara selam olsun.