GİZLİ GERÇEKLER

Hayatımızın artık her anına nüfuz eden, bizimle yaşayan ve yaşatılan çok zararlı bir kavram var. Ve o kavramın oluşturduğu insan modelleri ile çok zararlı bir ordu meydana gelmekte.

Evet decl ve deccal ve deccaliyet kavramları ve bunların oluşturduğu cinni ve insi modeller ve onların her sene daha da geliştirilmiş versiyonları ile sürekli karşı karşıyayız ve iç içe yaşıyoruz.

Öyle ki Adem babamızdan kıyametin kopacağı ana kadar deccal hadisesinden daha büyük bir mesele olmadığını, sadık haberciler bildirmişler.

Kimi inananlar deccalın varlığını ismen bilmekte, kimileri şeklen bilmekte, kimileri manaca bilmekte, kimileri muhteviyatınca bilmekte, kimileri harfi manaca bilmekte kimilerinin de haberleri yok dünyalarında böyle büyük bir meselede.

Hâlbuki hastalık bilinse teşhisi konulsa tedavisi de o kadar kolay olacaktır. Baştan hatırlatalım İslamiyet teslimiyet demektir ki bu teslimiyetten maksadımız körü körüne teslimiyet asla değildir.

Esma-i ilahiyenin tecellisi ve Fenni ve ilmi hakikatlerin en mükemmel bir şekilde izahları ile bütün duyguları ikna ederek inanmak sanatıdır.

Zira kainat denilen şu koca alem ve evren hakim isminin her zerrede tecellisi ile var olmuştur. Öyle ki Allah-ı Zülcelalin hakim olarak tecelli etmediği hiçbir şey kalmamıştır ki, bazı kimselerin hakim isminden uzak bir iman anlayış ile sadece zahirilik yahut sadece Batınicilik anlayışlarının ne kadar hata olduğunu en aşikar bir surette göstermektedir.

Hem hüküm sahibi, hem hükmünü icra ederken hiçbir şeyi abes boş yapmayan, hem hükümlerine  çok mana ve hikmetler yükleyen bir kudret ve güce secde edip inanıyoruz ki sarsılmayan bir inanç ve iman ile ona kulluk etme şuurunu onun gösterdiği ilim yolunda yürümek suretiyle muhafaza edebiliriz.

Evet O Allah kıyameti getirmek mizanı kurmak cennet ve cehennemine seferler düzenlemek ve tespit asla edilemeyecek kadar çok icraatını ayrı ayrı surette kullarına göstermek iktizasınca Musaya firavun, İbrahime nemrud, Muhammed a.s’ını da karşısında Ebu Cehillerin çıkmasına müsaade etmiştir ki alem bu müsaadelerin neticesinde terakki etmiştir.

Zira terakki demek bilgi ve medeniyetçe yükseliş demektir. Terakki etmek için ise mücadele gerekmektedir. Musasını firavunsuz, İbrahimini Nemrud’suz, Muhammedini Ebu Cehil’siz bırakmayan Allah insanlığı da Süfyansız, Deccalsız, şeytansız, bırakmamıştır ki, Ona inananlar ve iman edenler ya yükselsinler ya çok yüksek makamlarından çok aşağı mertebelere düşsünler.

Hem Cennetin de zannedildiği gibi ucuz olmadığını, bir bedel istenildiğini, cehenneminde lüzumsuz olmadığını müşterilerinin beklediğini o şuur sahipleri anlasın. Decl yani lügati manada Hakkı bâtıl; bâtılı hak diye göstermek. Anarşi çıkarmak demektir. Ve bu fiili bir rejim suretinde yaşayıp yaşatmaya çalışmak deccaliyettir. Şahıslar bazında ferdi olarak yaşanması da deccallıktır ki, herkes bu tehlike ile bu imtihan ile ferd ferd karşı karşıyadır.

Birilerinin deccalı bekleyip kendini deccaldan daha da masum olarak göstermeye çalışması, nefsini sümme haşa noksanlardan deccallıktan münezzeh tutmaya çalışması, zahir bir yanlıştır hatadır.

Asrımızda ise aşılanmaya çalışılan meteryalist bir İslam anlayışının tehlikeli ağına tuzaklarına her birimizin düşebileceği ihtimali çok kuvvetlidir ki sağlam bir mürşid sağlam ve sarsılmaz bir rehbere ihtiyaç vardır ki o da Muhammed Mustafa sallahu aleyhi vesellemdir hiç şüphesiz.

Tehlikenin büyüklüğü tedbirin daha da büyük olarak alınmasını gerektirir ki o tehlike ve tehlikelerden insan kendini koruya bilsin. Peki tehlike ve tehlikeler nedir?

Birincisi senin de Deccal olabilme ihtimalindir. İkincisi senin de Deccalın askeri olma ihtimalindir. Üçüncüsü senin de Deccalın safında bilmeden olma ihtimalindir. Dördüncüsü seninde Deccalı sevme ihtimalinin olmasıdır. Beşincisi senin de Deccalın taraftarı olma ihtimalindir. Altıncısı senin de Deccala dolaylı yoldan hizmet etme ihtimalindir.

Gerçi bunlar bir ihtimaldir fakat her ihtimal bir tehlikedir. Bu ihtimallerin uzaktan yakından kıyısından köşesinden bir ucuna bulaşmış olanlar Deccallık ferdiyetinden Deccaliyet rejimine hizmet eden büyük bir Deccal vücudu oluşturulmasına sebep olacaklardır.

SON SÖZ

Peki bu tehlikelerden kendini nasıl kurtaracaksın. Birkaç ipucu vereyim sen bu işaretlerden halata yetiş gemiye çık Nuh’un gemisinde safını belli et boğulmaktan kurtul.