GİZEM DOLU TATİLİN MERKEZİ: OLİMPOS

Türkiye’nin gözde tatil noktalarından biri olan Kumluca ilçesine bağlı Olimpos bölgesindeki Kadir’in Ağaç Evleri’nin kurucu olan Kadir Kaya, tatilcilerin Olimpos’u neden tercih ettiklerine dair önemli açıklamalarda bulunarak bölgedeki işletmecilerin sorunlarına değindi. Pandemi kısıtlamalarından etkilendiklerini belirten Kaya, “Müzikten dolayı bir da yasak olması turizm için doğru bir karar değil” dedi.

Son yıllarda yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak noktası haline gelen Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos bölgesi Kurban Bayramı’nda hareketli günler geçirdi. Yaşanan bu hareketlilik sonrası bölgedeki otel ve pansiyon işletmecileri de durumdan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Talebin bu kadar çok olduğu bir tatil lokasyonu olan Olimpos’un tatilciler tarafından neden tercih edildiğine dair konuşan Kadir’in Ağaç Evleri’nin kurucu olan Kadir Kaya, “Şu an Antalya’da en sakin tatil yapılabilecek bir yer burası. Doğanın içerisinde ve şehirleşme yok. Ayrıca ekonomik olarak da tatilcilerin işine geliyor. Bazı bölgeler tatilcilere göre fiyatları astronomik yapıyor ama burası uygun fiyata tatil özelliğini koruyor. Olimpos, tanrılar şehridir ve denizi mükemmeldir. Burası doğa sporları için de oldukça uygun. Buranın en büyük özelliği dünyada 5’inci Avrupa’da 3’üncü olarak doğa sporları yapılacak bir yer olarak belirlenmesi. Çünkü 500’ün üzerinde rota var. Avrupa’nın en uzun denize yakın rotası da burada” dedi.

“TURİZM BİR KÜLTÜR ALIŞVERİŞİDİR”

Olimpos’un doğayı sevenler için daha uygun bir yer olduğunu ifade eden Kadir Kaya, işletme hakkında bilgiler vererek, “Otel konseptinde hizmet yapmıyoruz. Doğanın içinde hizmet veriyor. Evleri gibi hem doğa sporlarını hem tatillerini yaparlar. Dünyanın değişik insanlarıyla tanışırlar. Anadolu kültürünün pekişmesi diyebiliriz. Turizm bir kültür alışverişidir. Her turiste göre şekil değiştirmeye gerek yok. Alman’a ve Rus’a başka davranacak değiliz. Herkese hizmetimiz aynıdır. Önce insanların memnuniyeti” ifadelerini kullandı.

“KOLU KIRIK OLARAK HİZMET EDİYORUZ”

Tüm dünyayı etkisi altına alarak zor günler geçirmemize neden olan koronavirüs süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Kadir Kaya, pandemi döneminde açık olduklarını söyledi. Kaya, “Değişik ülkelerden misafir ettik ücret almadan. Çünkü ülkelerine dönemediler. Şu anda kolu kırık olarak hizmet ediyoruz. Müzikten dolayı bir da yasak olması turizm için doğru bir karar değil. Turizm için yapılan en büyük hata. Bizim 3’e kadar ruhsatımız var. Bunun çözülmesi gerekir. Kısıtlamaları kaldırdık dediler ama müzik neden kalkmadı o zaman. Bazı arkadaşların sabaha kadar müzik yaptığını biliyoruz. Gerçek hamal biziz. 40 senelik emeğim var. Bayramda kalabalık tabi ki oldu. Su istimal edenler olmuş. Fahiş fiyatlandırmalar olmuş bu hoş değil. Gelenlerin teşekkür ederek gitmesi gerekiyor. Doğayla iç içe olmak isteyenler gelsin. Kamp havasının biraz üstünde.  Onun dışında biz burada misafirlerimize ev yemekleri de yapıyoruz” diye konuştu.