GİTTİ GİDİYOR!

Sevgili arkadaşlar bundan iki ay kadar önce bu köşeden sizlere ‘’Gidiyor, gitmekte olan’’ başlıklı bir yazı yazmıştım.

O yazımda özetle “2023 genel seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun; CHP Genel Başkanı olarak katılacağı son seçim olacağını, seçimi yine kaybedeceğini, kaybedince de, bu sefer CHP seçmeninin sabrının taşacağını ve Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlık koltuğundan indireceğini’’ belirtmiştim.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve her daim CHP’yi savunan köşe yazarlarından Yılmaz Özdil benim bu yazımı doğrulayan açıklama yapınca; aynı başlıkla ikinci bir yazı yazma gereği duydum.

Önce; Özgür Özel’in açıklamasına bakalım. Özel; “Sayın genel başkanımız anketler ve diğer yöntemlerle belirlenecek sonuçlara göre cumhurbaşkanlığını kazanacağı kesin olur ise, Cumhurbaşkanlığı’na aday olur. Ama risk görür ise; adayı ittifak belirler” dedi.

Yılmaz Özdil ise; "Diyarbakırlı adamı getiriyorsun Nişantaşı'ndan aday yapıyorsun garanti. Kendin Tuncelilisin İzmir'den aday oluyorsun garanti. Tunceli'den aday olsana kardeşim." dedi ve devam etti.

"Bizim varlığı ile onur duyduğumuz, Cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkan, Kuvayi Milliye ruhundan olduğuna inandığımız, toplumda karşılığı bulunan bütün CHP milletvekillerini yok ettiler. Nasıl olacak? Ben dikkat ediyorum, adam Atatürkçü ise partiden atıyorlar. Bu nasıl Atatürk partisi? Mustafa Kemal gelse partiden ihraç edecekler. Böyle parti olur mu ya?"

Dedikten sonra da; “X ve Y kanallarını izleyen CHP’liler; bu sefer iktidar oluyoruz zannediyor. Ama seçim günü sonuç hüsran” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu açıklamaları kısaca analiz edelim.

-Her fırsatta erken seçim isteyen millet ittifakı bileşenlerinin tamamı 2023 seçimlerini kaybedeceklerini biliyorlar. Bildikleri içinde en ucuz siyasi söylem olan ‘’Erken seçim isteriz’’ goy goyu yapıyorlar.

- CHP’nin Atatürk’ün partisi olmadığını daha önce yazmıştım. Ama; Bunun Yılmaz Özdil tarafından dile getirilmesi ile; Umarım CHP’li seçmeninin kafasında dang eder.

- Kılıçdaroğlu’nun vatana, millete hizmet etmek gibi bir düşüncesi yoktur. İstanbul boğazına nazır; Günlüğü 100 bin liralık otelin kral dairesinden video çekip; Hazır yüzde 23’lük oyu kendine mal ederek, genel başkanlık koltuğunu kaybetmeme çabası vardır.

BAY KEMAL BU SEFER GİDİCİ

Ancak bu sefer Bay Kemal’in çabaları sonuçsuz kalacak. Yazının başında da belirttiğim gibi 2023 seçimlerini millet ittifakı kaybedince; Bay Kemal genel başkanlık koltuğundan gidecek…