GİT ARTIK FARIOLI

“Peki Farioli ne yapmış, sistemi değiştireceğine hata yapan Furkan’ı yedek kulübesine çekmiş. Sistemin sorununu genç bir çocuğa keserek sorunu kapatmış mı oldu şimdi? Bu hafta da Umut hata yaptı onu da kes madem oynatma bir daha. Gerçekten sinirlerime hakim olamıyorum. Nasıl bir inattır anlayamıyorum.”

Bu geçtiğimiz maçtan sonra uzun uzun Farioli’yi istifaya davet ettiğim maç sonu yazımdan bir kesit. İstanbulspor karşısında rezil olduğumuz maç öncesi kadroya bakınca gerçekten İtalyan Futbol Degası hocamızın Umut’u haftalar sonra kestiğini gördüm. E geçen hafta Furkan bu hafta Umut hep sorun oyuncularda mı? Bakın buraya yazıyorum haftaya da Balkovec’i oynatmayacak. Yediğimiz iki golde de geriye dönemeyen ve Fer ile arasındaki boşluğa devamlı adam kaçıran Balkovec bana kalırsa hiç oynamamalı ama aldığı 0 puan ile Farioli’de öğrenmiştir.

Son 5 maçında 7 puan alan İstanbulspor ligin dibinde ama yükselişte olan bir takım. Özellikle Ethemi önderliğinde kolay gol bulan ama tüm takım savunma yapmasına rağmen bunu başaramayan bir takım. Son haftalarda Kayseri ve Trabzon’dan 4 gol yiyen Adana Demirspor’dan da 6 gol yiyen takıma biz sadece tek gol attık. Farioli’nin maç başı planı neydi anlayan oldu mu? Ben söyleyeyim. ‘Savunma üçlüsü orta sahaya kadar çıksın, bol pas yapın önde pres ile top kapın. Topu da alınca ceza sahasına doğru yollayın. Orda birileri dokunursa gol olur illaki.’ Bunları söyleyip öylece takımı sahaya sürmüş bir havası vardı. Gerçekten yazık, günah. Hasan Başkanım yıllardır emek veriyorsun ve takımı nerelere getirdin. Bu emekleri çöpe atmayıp şu hocayı artık gönderelim. Küme düşme hattına bir girersek ordan bizi kimse çıkaramaz.

Bu arada maçta inanılmaz sıkıcıyı. İki takım da top oynamayı falan bilmiyor gibiydi. Bana göre ikisi de küme düşme adayı zaten. Saadete İstanbulspor’u şu konuda övmek lazım. Küme düşmesine kesin gözüyle bakılan bir takımken önce hocayı değiştirdiler. Devre arası da 4 yabancı oyuncu transferi yaptılar. Parası olmayan bir kulüp ama kiralık ve bedelsiz bir şekilde takıma yeni bir soluk getirerek son ama kadar düşmemek için mücadele edeceklerini gösterdiler. Yeni transferlerden Lokilo 3 maçta 2 gole katkı sağlarken, Loshaj’da bugün ikinci golde güzel bir asist yaparak 2 ekstra puan kazandırdı takımına.

Biz ne yaptık peki? Tek transferimiz; 26 yaşında, kariyerinde toplam 30 tane maça çıkmamış, bu sezon ikinci lig takımı Isparta’da sadece 3 maça çıkabilmiş bir kaleci aldık. 3 maça da as kaleci sakatken mecbur çıkmış. E bizim kanat beklerimiz kötü, forvetimiz yok, stoperlerden memnun değiliz. 2. lig takımının yedek kalecisi tüm sorunları çözsün diye bekleyelim bakalım.