GİRİŞİMCİLERE DEVLET DESTEĞİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen projelerin faydalanıcılarıyla bir araya geldi. Bakan Mustafa Varank, "Bugüne kadar 88 projeye 780 milyon Avro destek sağladık" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Küresel rekabet şartlarının hızla değiştiği zorlu dönemlerden geçiyoruz. Çığır açıcı ve yıkıcı teknolojiler, pandemi, iklim değişikliği gibi hususlar global ekonomiyi baştan aşağı yeniden dizayn ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, bu dönüşüm sürecinin fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirebilmek için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

DESTEK YAĞMURU

Bakan Varank, "KOBİ'nin, daha fazla girişimcinin desteklerden faydalanmasına özel önem veriyoruz. TÜBİTAK, KOSGEB ve kalkınma ajansları vasıtasıyla sağladığımız destekleri ya da Bakanlığımızın diğer teşviklerini artık hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. İşte bu ulusal kaynakların yanında, uluslararası kaynakları da aktif olarak kullanıyoruz. Bunların başında, Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğümüz Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı- yani IPA geliyor. Biz de Bakanlık olarak IPA kapsamında Rekabetçi Sektörler Programı'nı uyguluyoruz ve Programı destek sistemimizin önemli bir ayağı olarak görüyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 88 projeye 780 milyon Avro destek sağladık" dedi.

İHA