GİRİŞİMCİ GENÇLER ÖRNEK İSİMLERLE BULUŞTU

Antalya’da Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi öncülüğünde kentte çeşitli alanlarda faaliyet gösteren girişimci isimleri öğrencilerle buluşturan “Gençlik Ağı Zirvesi” düzenlendi.

Zehra Tekeci/Özge Toptaş

Geçtiğimiz gün Antalya’da Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesince Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle sürdürülen “Gençlik Ağı” projesi kapsamında kentin önde gelen öğrencilerini girişimci isimlere buluşturan zirve programı düzenlendi. Ortaöğretim öğrencilerinin gelecek vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen program Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programın açılış oturumuna Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar konuşmacı olarak katıldı.

“BAŞARI TER KOKMALIDIR”

Başkan Hakan Tütüncü burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardır başarıyla sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinde yaptığı çalışmalara yönelik bilgi verdi. Gençlerin girişimciliğe dair attıkları her adımın kendini heyecanlandırdığını ifade eden Tütüncü, “Ben her zaman başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiğine inanırım. Başarı her zaman ter kokmalıdır. 5’inci sınıftan beri hayata dair çalışan bir belediye başkanı olarak, nerede çalışmayı seven, kendini geliştirmeye odaklanmış birini görsem çok heyecanlanıyorum” dedi.

“HAYAL KURMAK YOL GÖSTERİR”

Tütüncü öğrencilere başarıya giden yolda tavsiyelerde bulunarak, “Bana göre hayatta size yol gösterecek en önemli metedoloji hayal kurmaktır. Eğer siz altı dolu hayaller kurar ve gerçekleştirmek için kendinizde enerji bulursanız çok önemli işlere imza atacak kişiler haline gelirsiniz.  Ama bu hayalleri kurarken de ciddi bir bilgi girdisine ve dünyayı çok iyi takip etmeye ihtiyacınız var” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bahar ise, OSB bölgesinde yapılan çalışmalara ve çalışma hayatında elde ettiği başarılara ilişkin bilgi verdi.

Gençlere altın bir çağda ve yaşta olduklarını söyleyen Bahar, öğrencilerin kendilerini hayatın her alanında geliştirmeleri gerektiğine değinerek, evrensel bir gelişim sergilemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.