GİDERKEN...

Ve bir yıl daha biter... Acısıyla,  tatlısıyla kimimizde derin ve unutulmaz hatıralar bırakırken kimimizde ise kapanmaz yaralar. Öyle ya da böyle geldi yaşadık bitti ve gidiyor. Neler yaşadık neler gördük bu yıl da öyle değil mi?

***

Felaketler, afetler, kazalar, belalar ve savaşlar ile birlikte etkisini hala devam ettiren pandemi. İnsanlık adeta sınav verdi bu süreçte. O sınavda sınıfta kalanlar da oldu başarıyla sınıfı geçenler de...

***

Bana göre ülkemiz de başarıyla sınıfı geçenlerden oldu. Global bir krizin yansımalarını minimize bir şekilde yaşadık diyebiliriz mesela.

***

Dünyada gittikçe azalmanın aksine üretimimiz bir hayli arttı. Sağlık, ulaşım, eğitim hamleleri hız kesmeden devam ederken enerjideki yatırımlar ise geleceğimiz adına umut oldu.

***

Cudi ve Gabar dağlarının teröristlerden temizlenmesiyle o bölgelerdeki aramalardan gelen petrol müjdesi ile birlikte Karadeniz’deki doğal gaz sadece düşmanlarımızı değil işbirlikçilerini de ürküttü.

***

Tam bağımsız olma yolundaki emin adımlar savunma sanayisinde yapılan yatırımlarla adeta perçinlendi.

***

İHA, SİHA, TİHA, Akıncı KIZILELMA, hangardan çıkışını hayranlıkla izlediğimiz Milli Muharip uçağımız, 581 km menzili olan Tayfun füzesi ve çok daha fazlası. Yüzde 80’lerde olan bağımlılığın yüzde 20’lere kadar düşmesi.

***

Daha 60 yıllık hayalimiz olan ve artık gerçeğe dönüşen TOGG'u bile yazmadık. Aslında bardağın dolu kısmına baktığımız zaman göreceğimiz o kadar çok güzellik var ki... İnşallah sadece bizler değil aynı zamanda hasetliklerinden çatlayacak olanlar da bu güzellikleri görür.

***

2023 lider ülke Türkiye hedefinin gerçekleşeceğine inandığımız Cumhuriyetimizin 100. Yılında Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden, kazalardan ve belalardan korusun.

SON SÖZ

Sevdiklerimizin hep yanımızda olduğu sağlıklı,  mutlu ve başarılarla dolu nice yıllarda hep birlikte olabilmek dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun.