GİDENLER – GELENLER

Alanyaspor sezonun son maçına çıkmadan gelecek yılın kadro planlaması ile ilgili birkaç şey yazmak istedim. İstatistik bilgisi vererek planlama hakkında konuşalım istiyorum.

Kalede zaman zaman eleştirilen ancak ayakları iyi olduğu için Farioli’nin ilk tercihi olan Marafona’nın 1 yıl, 37 yaşındaki Serkan’ın 2 yıl ve bu yıl bazı maçlarda ilk 11 olarak denenen Yusuf’un 1 yıl daha sözleşmeleri var. Bu 3 kaleci ile önümüzdeki sezonu da geçireceğimizi düşünüyorum. 

Sezon boyunca kullandığımız 5 stoperden kiralık olan Awaziem kesin olarak takımdan ayrılacaktır. Milunovic’in 1 Mevlja’nın ise 2 yıllık daha sözleşmesi var ama iki isimde bana göre bekleneni veremedi. Özellikle Mevlja bir şekilde elden çıkarılacaktır. Milunovic ise geniş kadroda düşünülebilir. Daha 3 yıllık sözleşmeleri olan Fatih ve Furkan ise takımda kesin kalacaklardır. Furkan zaten önümüzdeki yıl iyi bir bonservis bedeli ile ayrılacaktır. Zaman zaman 3’lü defans oynandığını düşünürsek en az bir stoper takıma katılmalı. Bu ismin biraz daha tecrübeli ve lider ruhlu olması gerekiyor.

Takımda yer alan 3 bek oyuncusu Borja, Juanfran ve Ahmet Gülay’ın da sözleşmeleri tamamlandı. Ahmet kalmaz ama Borja ve Juanfran ile sözleşme uzatılabilir. En az 2 tane daha genç yetenekli bek alınması gerekiyor. Özellikle Borja’nın takımda kesin olarak kalması elzemdir.

Orta sahadaki alternatiflerimizden Leroy Fer, Umut Güneş, Efkan 1 yıl daha takımdalar. Soın haftalarda Farioli’nin tercih ettiği isimlerden olan ve stoperde de oynattığı Leroy Fer takımda kalacaktır. Diğer iki isim ise iyi teklif gelmesi durumumda satılır yoksa takımda kalırlar. Bu yılın orta sahadaki yıldız isimleri Novais ve Emre Akbaba’nın ise sözleşmeleri bitiyor. Emre’yi tutamayız ama Novais için umarım girişimler yapılır. Küme düşen Malatya’dan Eric Sabo ve Göztepe’den Soner gibi isimler düşünülerek transfer yapılmalı. Novais kalırsa bir kalmazsa 2 yeni transfer bu bölgeye bekleyeceğiz.

Kanatlarda yer alan Tayfur daha yeni sözleşme uzattı ve 3 yıl daha burada ancak Beşiktaş’ın bu futbolcuya büyük bir ilgisi var. Bonservis veya takas ile Tayfur’un transfer olma ihtimali var. Aynı şekilde 4 yıl daha sözleşmesi olan Oğuz’un da ismi büyük takımlarla anılıyor ancak umarım Oğuz bir yıl daha takımda kalır. Kaptan Efecan kesin burada onun yeri değişmeyecektir.  Wilson Eduardo, Candeias, Erencan gibi isimler mümkünse takımdan ayrılacaklar veya geniş kadroda yedek olarak yer alacaklardır. İleride tek isim Diedhou kalıyor ama hiç yetmez. Kesin olarak kanatlara ve forvete net transferler şart. Yönetim en doğru hamleleri yapacak bu yükselişi sürdürecektir. Naçizane bir sohbet edelim dedim. Elimizi çabuk tutsak güzel olur.