Giden gidene: 7’li koalisyonda İP’ler koptu

CHP listelerinden Antalya milletvekili seçilen İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir televizyon programında, çarpıcı itiraflarda bulundu. İttifakın sadece seçim için bir araya geldiğine dikkat çeken Poyraz, “Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. 28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı bitmiştir” dedi.

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekillerini seçti. Aday olabilmek maksadıyla ittifak ortaklarına koltuk dağıtan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bozguna uğradı. Ortaklar, yaşananlar sonrasında birlikte kamera karşısına geçmezken, CHP listelerinden vekil seçilen Gelecek Partililer, CHP'den istifa etme kararı aldı.

KOALİSYONDAN KOPAN KOPANA

CHP listelerinden Gelecek Partisi adına Muğla milletvekili olan Selçuk Özdağ, milletvekilliği kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özdağ, partilerine mensup kendisi dahil 10 vekilin istifa dilekçelerini CHP'ye verdiğini duyurdu. "Yemin töreninde de kendi partimiz ile yemin edeceğiz" diyen Özdağ, "Neden kazanamadık, niçin kazanamadık? Özeleştiri mutlaka yapılır, her parti yapmalıdır" diye konuştu.


POYRAZ’DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Özdağ’ın ardından İYİ Parti'den de itiraf gibi bir açıklama geldi. Yine CHP listelerinden Antalya milletvekili seçilen İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir televizyon programında ittifakın sadece seçim için bir araya geldiğine dikkat çekti. Poyraz, "Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs seçimleri bitti, ittifak tamamlanmış, seçim bitmiştir. Müşterek adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için tüm partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir" dedi.

CHP sıralarından DEVA 15, Gelecek ve SP de 10'ar, Demokrat Parti 3, TDP ise 1 vekil çıkardı. DEVA Partisi'nin CHP'den 5 vekil desteği daha istediği ve 20 vekil sayısı ile tek başlarına da grup kurabilme planları yaptığı iddia edilmişti.


'KUMAR MASASI' DİYEREK KALKMIŞTI

Seçimler öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının ardından masadan kalkarak sert açıklamalarda bulunmuştu. Akşener 4 Mart 2023'te, "Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada, 6'lı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Tüm alternatiflerin kara listeye alınarak tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Ancak ne bir kumar masasında, ne de bir noter masasında olmayacağız." demişti.