GİDEN GERİ GELMEZ CEZA TESELLİ OLUR

Ölümlü dünyadayız. “ÖLENLE ÖLÜNMEZ” derler ama “ONSUZ DA YAŞAMIN TADI OLMUYOR” diyenler de var aramızda. Ölüm ne zaman gelirse gelsin çok ERKENDİR.

ÖLÜM hele hele GENÇ birisini elim bir olayda aramızdan almışsa işin rengi değişir. İşte o zaman bu ACININ tarifi mümkün değildir. İKİ GENÇ aynı anda elim bir kazaya kurban gitmişse; bu ACININ HİÇ TARİFİ olmaz, olamaz!

Antalya'da geçen sene 22 Ekim'de Portakal Çiçeği Caddesi'nde meydana geldi. edilen İlk etapta basit bir trafik kazası gibi görünen bir CİNAYET GİBİ bir kazaya şahitlik ettik.

Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri MAHMUT YAĞIZ BALCI (18) ve ADA KAYAHAN (16), dershaneden çıktıktan sonra elektrikli skuter ile evlerine gitmek istedi.

Ancak CAN GÜLMEZ yönetimindeki otomobil ailelerinin UMUDU iki gence çarptı. Kazada 2 arkadaş hayatını kaybetti. Sebep, AŞIRI HIZ, falan, filan. Sudan sebepler.

Sonuçta İKİ GENÇ FİDAN akıl almaz bir kazaya KURBAN gitti. Hem de HAYATLARININ BAHARINDA. Ölen gençlerden birinin annesi Sevim Kayahan’ı iyi tanırdım. Ama fotoğraflarını görünce YIKILMIŞ, BİTMİŞ VE TÜKENMİŞTİ bizim Sevim.

Onun bu halini görünce inanın bende BİTTİM. Çünkü bir baba olarak KIZLARIM gözümün önüne geldi. Empati yaptım ve onun yaşadığı acıyı derinden HİSSETİM.

Dün kaza ile ilgili Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar çıktı.  Sürücüye en üst sınırdan İNDİRİMSİZ 8 yıl 4 ay 24 gün HAPİS CEZASI verildi.

Savcının BİLİNÇLİ TAKSİRLE 2 kişinin ÖLÜMÜNE sebebiyet vermek suçlaması yapması böyle bir ceza çıkmasında büyük etken oldu. Belki bu ceza ÖRNEK olacak bir çok davaya!

Ne olursa olsun önemli olan sürücünün kanunlarımıza göre EN ÜST SINIRNDAN ceza almasıydı. Bu oldu ve ADALET YERİNİ BULDU. Bu sadece bir teselli tabi ki.

Hiçbir şey ölen İKİ FİDANI geri getirmez ama elden de başka bir şey gelmiyor. Ailelerin içindeki YANGINI söndürür mü söndürmez mi, ferahlatır mı bilemem. Bildiğim tek bir şey ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKMASIDIR.

Dün duruşma sonunda Ada’nın annesi Sevim Kayahan’ın, “28 Mart'ta kızım 18 yaşına giriyordu. Hiçbir şey benim kızımı ve Yağız'ı geri getirmeyecek. Hiçbir çocuk annesinden önce ölmesin. Benim kızım anne olamayacak ama sanık ileride baba olabilir” sözleri ile yaşadıkları tarifsiz acıyı anlattı.

Böylesine bir olayda ailelerin ACILARINI tarif etmek imkansız. Ama ADALET yerini buldu mu bulmadı mı tartışılır. Lakin verilen ceza en azından bu tür KAZALARIN son bulmasını sağlar.

Bir YAĞIZ ve ADA aramızdan UÇUP gitti, iki FİDAN solup gitti. Keşke olsaydı böyle bir kazada halen aramızda olsalar ve MUTLULUKLARINA tanıklık etseydik.

Şimdi iş yöneticilerimize düşüyor. Bu SKUTER meselesine kökten çözüm getirmenin vakti GELİP GEÇİYOR. Çünkü önümüz yaz sezonu. Binen de çok, ÖLENDE çok olur aksi halde.

Bu tür olayların BİTECEĞİNİ çok da ZANNETMİYORUM ama inşallah biter, inşallah SONU GELİR, temennim bu yönde.

Ölenle ÖLÜNMÜYOR ama ONLARSIZDA OLMUYOR yahu.

Son söz; Allah ailelere SABIR versin.

ANTALYALILARIN EVLENME YAŞI

Bir taraftan ASRIN FELAKETİ ile uğraşırken, giden 45 bini aşkın cana KAHROLURKEN gündem RÜGAR GÜLLERİ sayesinde İMKB gibi anlık değişime uğruyor.

Siyasette 6’LI MASANIN bir dağılıp bir TOPALARLANMASI yaşanırken burada da KUMAR MASASINDAKİ gibi 1’E 7 VEREN gelişmeler yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı koltuk PAYLAŞIMINDA ilk önce 1 olarak ön görülen CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI önce 5’e sonrada 7’ye çıktı. Yani 1’e 5 verdiği 6’LI GANYAN.

İşin esprisi bir tarafa bu kadar hengâmenin arasında TÜİK verilerine göre 2022 yılında Türkiye'de ilk evlenme yaşları açıklandı. Kadınlar 25.6, erkekler ise 28.2 yaşında evleniyorlarmış.

Fakat bu rakamlar Antalya'da farklı. KADINLAR 26, ERKEKLERDE ise 28.7’de evleniyormuş. Yörükler aslında genç evlenirlerdi amma onlarda MODAYA uymuş.

Artık nüfus yapısı değiştikçe bu gelenekte alt üst oluyor demek ki. Yörüklerde, AKLI hem BAŞINDA hem de YAŞINDA olsun demeye başlamış.

E zamane çocukları böyle. Neydi X kuşağımı Y kuşağımı yoksa Z kuşağımı bunlar ALLEM?