GERİYE DÜŞMÜYOR

Süper Lig'de son 4 haftanın en başarılı takımlar arasında yerini alan Antalyaspor, rakiplerine karşı geri düşmüyor. Bu sezon çıktığı 14 maçta sadece 172 dakika oyunu geride götüren Akrep, bu alanda Trabzonspor'un ardından en iyi istatistiğe sahip takım olarak dikkat çekiyor.

Süper Lig'in son 4 haftasında yakaladığı çıkışla birlikte 9 puanı hanesine yazdıran Antalyaspor, bu sezon maçlarda çok fazla geriye düşmeyerek dikkat çekiyor. Daha çok son dakikalarda yediği gollerle puan kayıpları yaşayan Kırmızı-Beyazlılar, Trabzonspor'un ardından bu alanda en başarılı takım durumunda. Akrep, 14 hafta sonunda sadece 172 dakika rakipleri karşısında yenik durumda mücadelesini verirken, Trabzonspor'da ise bu süe 121 dakikada kaldı.

EN UZUN SÜRE BAŞAKŞEHİR'İN

14 hafta sonunda 6 yenilgi gören Antalyaspor'un geriye düştüğü karşılaşma sayısı ise 7. Geriye düşüp puan aldığı tek rakibi Sivasspor olurken, en uzun süre geriye düştüğü karşılaşma ise Başakşehir mücadelesi oldu. İstanbul ekibine 2-1 kaybeden Antalyaspor, 90 dakikalık maç süresinin 58 dakikasını geride götürdü. Antalyaspor, Gaziantep FK maçında 36, Adana Demirspor maçında 26, Hatayspor maçında 22, Beşiktaş ve Sivasspor maçlarında 14 ve Fenerbahçe maçında da 2 dakika geride olarak mücadelesini sürdürdü.

BERABERE GÖTÜRÜYOR

Rakiplerine karşı kolay kolay geriye düşmeyen Antalyaspor, Süper Lig'de mücadele veren 20 takım içerisinde bir alanda daha öne çıkıyor. Kırmızı-Beyazlılar, 730 dakika ile karşılaşmaları en uzun süre berabere devam eden ekip konumunda bulunuyor.

ALANYA 301 DAKİKA GERİDE KALDI

Antalya'nın diğer temsilcisi Alanyaspor ise 14 haftada tam 301 dakika mücadeleleri geride götürdü. 6 maçta geriye düşen ve 4 karşılaşmayı kaybeden Alanyaspor, 5-0 kaybettiği Hatayspor maçında tam 86 dakika oyunda geride mücadele etti. Rizespor'a karşı 79, Altay'a karşı 63, Antalyaspor'a karşı 50, Kayserispor'a karşı da 12 dakika skor dezavantajıyla ter döken Şimşek, Göztepe karşısında da 11 dakika oyunu geride götürdü.