GERÇEK SEVGİ KALPTEN SEVMEK

Annelerin sevgisi ile Mecnun’un Leyla’ya olan sevgisi, Nil Nehri’nin suyunun devamlı aktığı gibi zaman ve mekandan bağımsız devamlıdır, süreklidir. Hz Ebu Bekir efendimizin Hz Peygamber Efendimize (sav) olan sevgisi gibi sevgi kalpten geliyorsa o sevginin tarifi olmaz. Bu sevgilerin miktarı ölçülemez.

Dikiş makinesinin iğnesinin deliği iğnenin ucundadır. Akrebin zehirli iğnesi kuyruğunun ucundadır. İnsanın zehirli iğnesi dilinin ucundadır. Zehirli iğne yalnız akrep ve arıda değil insanda da eksik olmaz.

Korona virüse dikkat ettiğimiz gibi aramızdaki iki ayaklı virüslere de dikkat etmeliyiz. Zira su bile uyur da, dost gibi görünen bir çok insan uyumaz. Öncelik olarak sana saygı duymayan, seni sevmeyen ve senin iyiliğini istemeyen insanlardan uzak durmamız, onları hayatımızdan uzak tutmamız lazım.

Kitap seven bir insan için kitaplarla dost olmanın zamanı ve mekanı olmaz. Okuyandan zarar gelmez değil, okuyup da Allah’tan korkandan zarar gelmez. Nemli kibrit yanmaz, ahiret kaygısı olmayan Müslüman camiye gitmez. Her şeye benzeyen, bir şeye benzemez.

Herkesin görüşüne saygı duyarız değil, herkesin görüşüne tahammül ederiz. Herkesin görüşüne saygı duyulsa Ebu Cehilin görüşüne de saygı duymak lazım. Allah korusun o zaman sen de imansız olursun. Ebu Cehil gibi melunların görüşüne tahammül bile edilmez.

Okuyup banka soyarsa, okuyup ben muskayı 500 liraya yazıyorum diyorsa bunlardan kaçmak, uzak durmak lazım. Çünkü bunlar Hz Allah’ın (cc) lanet ettiği kişilerdir. Zira belli bir bedel karşılığı muska yazılmaz.

Belli bir ücret/tarife karşılığı muska yazanlar kibar yan kesicilerdir. Bunlar kene gibidir. Kene kan emer, diğeri cebini soyar. Bunlar iyi ölümle ölmez, kimse onların yüzüne iyi gözle bakmaz.

Hayat ıskalanmayı, kesme şeker ıslanmayı sevmez. Bilmeyen sormaz, sormayan bilmez. Kimse kimsenin her şeyi olamaz. Öz ağlamazsa göz ağlamaz. Kirpi hem eşi ile hem de yavruları ile kucaklaşamaz. Akrep kıpırdayanı affetmez, akrep ölüye dokunmaz.

Aslan yarasını köpeklere yalatmaz. Neşter yaradan başka yere vurulmaz. Herkesin huyu birbirini tutmaz. Korkunun olmadığı yerde cesaret olmaz. Dinsiz millet yaşamaz. Cebrail Aleyhisselam ile kör şeytan ebediyyen barışmaz.