“GERÇEK OYUNUMUZU OYNAMADIK”

Hazırlık karşılaşmalarında istediği sonuçları alamayan Antalyaspor’da Teknik Direktörü Tamer Tuna, hazırlık turnuvasında gerçek oyunlarını oynamadıkları ve ligde her şeyin farklı olacağını söyledi

The Land Of Legends Cup’ta kötü performans sergileyen Antalyaspor’da Teknik Direktör Tamer Tuna, alınan sonuçların bir gösterge olmadığını söyledi. Turnuvada futbolcuları bireysel olarak görmek istediğini ve buna göre hareket ettiklerini söylerken, ‘’Gerçek oyunumuzu henüz oynamadık’’ dedi.

Turnuvada eksik oyuncuların bulunduğunu ifade eden Tuna, ‘’Kadro olarak eksiklerimiz vardı. Sezon başladığında nasıl olmamız gerekiyorsa öyle olacağız. Turnuvada bireysel özellikleri görmek istedik. 4 forvetle oynadığımız dakikalar oldu, ligde bunları göremeyeceksiniz. Gerçek oyunumuz bu olmayacak’’ diye konuştu.

SAVUNMAYA TAKVİYE İSTİYOR

Geçtiğimiz sezonun kadrosundan savunma oyuncularının bir kısmıyla yolların ayrıldığına dikkat çeken Tamer Tuna, ‘’Chico, Celustka ve Salih ayrıldı. Mali yükleri fazlaydı. O mevkide sayısal anlamda eksiklikler var. Hazırlık maçlarında da bunu gördük. Transfer yapmak istiyoruz’’ diye belirtti.

"NAZIM LİGİN EN İYİ KANAT OYUNCULARINDAN"

Nazım Sangare ve Doğukan Sinik'in başka takımlara transfer olacağı yönündeki söylemleri değerlendiren Tuna, şunları söyledi:
"Oyuncularımıza teklifler var. Tabi ki menajerler ve kulüplerden gelen talep oluyor. Oyuncularımızın gitme arzusunu basından görüyoruz. Birebir konuştuğumuzda ayrılma zamanlarının doğruluğunu bizim Antalyaspor olarak değerlendireceğimiz an henüz yaşamadık. Nazım Sangare sağ kanat oyuncusu. Önde, geride, defansif oynayabiliyor. Ligin en iyi kanat oyuncularından biri. Böyle oyuncu bulmakta zorlanılıyor. Milli takımda da yer alıyor. Bünyamin sağ bek oyuncumuz. Geçen yıl ilk defa görev aldı."

‘’NURİ ŞAHİN YÜZDE 70 İLE OYNUYOR’’

 Antalyaspor’un yeni transferlerinden Nuri Şahin’in henüz hazır seviyede olmadığını söyleyen Tamer Tuna, Gençlerbirliği maçında forma giyip giyemeyeceğine henüz karar vermediklerini söyledi. Deneyimli oyuncunun bu haftaki performansının belirleyici olacağını söyleyen Tuna, ‘’Nuri Şahin aramıza geç katıldı. Hazırlık maçlarında oynatmak istemedim ama Beşiktaş maçının ikinci yarısında iyi performans gösterdi. Gençlerbirliği maçında ilk 11de başlama olasılığı az. Şu an kendisi yüzde 70 - 80 seviyesinde’’ diye konuştu. Deneyimli teknik adam, Sidney Sam’in ise Gençlerbirliği maçının ilk 11’inde olmayacağını ifade etti.

AVRUPA HEDEFİ

Kırmızı-Beyazlıların bu sezonki hedeflerinden de bahseden Tuna, ‘’Avrupa hedefimiz var, ancak bunun sürekliliğini sağlamak lazım. Hedefi sürekli ilk 5-6 olabilecek bir Antalyaspor yaratmak istiyoruz. Düşme tehlikesi yaşamaması lazım’’ dedi.

BODRUM’DA HEDEF TFF 1. LİG

Bodrumspor’a yapılacak yatırımla ilgili olarak da görüş belirten Tuna, sözlerine şu şekilde son verdi: ‘’Bodrumsporun marka değeri çok yüksek. TFF 1. Lig’e de çıkmak istiyorlar. Fikret Öztürk’ün ortaklığıyla birlikte daha iyi noktaya gelecekler. Serik Belediyespor ve Kemerspor 2003 ile ilgili de görüşmeler oldu. Oranın şartları daha uygun oldu ve görüşmeler ilerledi.’’

KORAY GEÇGEL