GENÇLERİN ‘KAMP’ HEYECANI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurt müdürlüklerinde kalan üniversite öğrencilerine yönelik düzenlendiği “Kredi ve Yurtlar 6.Tematik Kış Kampları" dün Antalya’da başladı.

Ahmet ARĞILLI, Bayram OKUDAN

Türkiye’de farklı şehirlerde üniversite hayatlarına devam eden öğrencilerin akademik ve entelektüel bilgilere ulaşması ve çeşitli etkinliklerle etkileşim sağlamasını amaçlayan program dün Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri organizasyonuyla 10 farklı ilde eş zamanlı başlatıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla dün Antalya’ya 11 farklı ilden 150 üniversite öğrencisi geldi. Akdeniz Üniversitesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Bezm-i Alem Valide Sultan Yurt Müdürlüğünde bir araya gelen öğrenciler dün gerçekleşen açılış programıyla kampa başladı.

“TECRÜBE VE BİLGİ AKTARIMI GERÇEKLEŞECEK”

Program açılışında konuşan, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan,  kamp için Antalya’ya gelen öğrencilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Toplumların geçmişini, günümüzü ve geleceğini gençlerin gözünden görmek ve tecrübe aktarımıyla bu fikirleri harmanlamak istediklerini belirten Gürhan, “ Gençler, sizin gözünüzle daha yaşanabilir, sevgi, kardeşlikle birlikte milli ve manevi duyguların içinde olduğu güzel bir dünya planlamak için 5 gün sizlerle olacağız. Bizler bu fısıltıların Antalya’dan başlayıp tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Bu programda bizlerle olacak, bilgi aktarımı gerçekleştirecek tüm hocalarımıza, Akdeniz Üniversitesine ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“TOPLUMUN GELECEĞİ SİZ GENÇLERSİNİZ”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise, öğrencileri Akdeniz Üniversitesinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Katılımcılar arasında Antalya’ya ilk kez gelen öğrenciler bulunduğuna dikkati çeken Özkan, “Sevgili gençler umarım Antalya’yı seversiniz, belki iş hayatınızda Antalya’ya gelmek istersiniz. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Toplumun geleceği sizlersiniz. Ancak bazen bunu unutuyorsunuz ya da bizler sizlere unutturuyoruz. İçinizde çok büyük bir güç var. Çok güzel bir ülkede yaşıyorsunuz, lütfen içinizdeki gücün farkında olun. Gelecek sizlerin, Türkiye sizlerin. Sizlere güzel bir kamp diliyorum” diye konuştu.

KAMPLAR, USTA İSİMLERE ADANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Murat Paydar ise, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde her yıl kış kampı düzenlendiğini aktardı. Her yıl 10 farklı branşta kamp programı yapıldığını belirten Paydar, “Antalya’da bu yıl ‘İnsan ve Toplum’ teması üzerine kış kampı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl her bir kampımızı yakın zamanda kaybettiğimiz bilim, sanat ve spor dünyasının kıymetli büyüklerinin adına düzenlendik. Antalya kampımızı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’na, Diyarbakır edebiyat kampımızı Sezai Karakoç adına, Spor Bilimleri kampımızı hayatını kaybeden Konyaspor oyuncusu Ahmet Çalık adına ve diğer kamplarımızı da değerli isimler adına düzenledik” dedi.

ANTALYA’YA İLK KEZ GELDİLER

Açılış sonrası Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Tunceli Üniversitesi öğrencisi Muhammet Saatçioğlu, kamp programına ilk kez katıldığını ve Antalya’yı görme fırsatı yakaladığını dile getirdi. Kampa katılmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu ifade eden Saatçioğlu, “Burada diğer illerden gelen arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bizler için çok güzel bir etkileşim oldu. Çeşitli sosyal aktiviteler yapacağız, çok heyecanlıyız. Ben Antalya’ya ilk kez geldim, burada çok güzel karşılandık, 5 gün daha buradayız. Bu şansı bize verdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından kamp programı, Prof. Dr. Yavuz Selvi’nin konferansı ile devam etti.