GENÇLERE İŞ KAPISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği KOSGEB tarafından yürütülen Destekli İstihdam Programı binlerce gence iş kapısı açıyor. KOSGEB Antalya İl Müdürü İbrahim Uğur Erkış, “Antalya’da bulunan mikro ve küçük ölçekli işletmelerimizin istihdam edilmesiyle alakalı 75 bin kişi hedefimiz var” dedi.

Sadık Çetin SADAK

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca(KOSGEB) yürütülen hızlı destek programı binlerce gence iş kapısı açacak, hizmet ve ticaret sektöründeki işletmelere nefes aldıracak. Konuyla ilgili Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan KOSGEB Antalya İl Müdürü İbrahim Uğur Erkış, meslek lisesi, üniversite mezunu gençlere 12 ay iş garantisi veren işletmelere 100 bin TL destek verilirken, pandemi döneminde mikro ve küçük işletmelerinde faaliyetlerini sürdürebilmelerinin amaçlandığını açıkladı.

75 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Taleplerin yüksek olduğunu belirten Erkış, Türkiye çapındaki istihdam hedefini açıklayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı başvurularımızı almaya başladık. Antalya’daki mikro ve küçük işletmelerimizin programla alakalı yoğun bir talepleri var. Taleplerini hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Antalya’da bulunan mikro ve küçük ölçekli işletmelerimizin kapsam içerisinde yer alan her birinin bu programa başvurması ve Türkiye çapında yeni mezun, 1981’den sonra doğumlu olanların istihdam edilmesiyle alakalı 75 bin hedefimiz var. Bu bir hizmet yarışı, bizde Antalya olarak en büyük desteğe ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

GENÇLERE İŞ KURMA FIRSATI

Bir yıllık sürede çalışan sayısını koruyup meslek lisesi, üniversite mezunu gençlere 12 ay iş garantisi ile programından en fazla onlar yararlanıyor. KOSGEB İl Müdürü Erkış, “1981 ve sonrası doğumlu olan üniversite mezunu, 2 yıllık olanlarda dahil ve teknik ve meslek lisesi mezunu olan, son 3 yıl içerisinde 180 günden daha az SGK’sı olan yeni mezun arkadaşları istihdam edilmeleri gerekiyor. İşletmelerimizin programdan önce başvurdukları son 12 ay içerisindeki istihdam durumlarını korumaları şartını korumuş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

KADINLARA DESTEK

Kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapılarak yardımcı olduklarını belirten Müdür Erkış, “Girişimcilik desteklerimizin içinde Performans Desteği başlığı adı altında hem gençlerimize hem de kadınlarımıza 10 bin lira tutarında desteklerimiz var. İşletme Girişimi Destekleme programlarımız içinde yüzde 60 oranında verdiğimiz destekler kadınlarımıza yüzde 80’e kadar yükselebiliyor” diye konuştu.