ŞİMŞEK UNVANI BAŞKENT'TE BIRAKTI

Süper Lig lideri Alanyaspor, Gençlerbirliği deplasmanından istediğini alamadı. Rakibine 2-1 ile kaybeden Turuncu-Yeşilliler, bu sezonki ilk yenilgisini alırken, 90+3. dakikada bir de penaltı atışından yararlanamadı

 

Süper Lig'in 11. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Alanyaspor, rakibine 2-1 ile boyun eğdi. Geride kalan dönemde tek galibiyet alabilen Başkent ekibine, Alanyaspor önünde 3 puanı getiren golleri 41. dakikada Berat Özdemir ve 75. dakikada Candeias kaydetti. Alanyaspor'un tek sayısını ise 82. dakikada penaltıdan kaydeden Bakasetas, 90+3. dakikada bir atıştan da da yararlanamadı.

ÇAĞDAŞ ATAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Karşılaşmanın duraklama dakikalarında yaşanan gerginlik maça damgasını vurdu. Özellikle Bakasetas ve Toure'nin tartışması havayı gererken, Bakasetas'ın kaçırdığı penaltı atışının ardından itirazlarda bulunan Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, kırmızı kart görerek soyunma odasına gönderildi.

İLK KEZ 2 GOL YEDİ

Süper Lig'in en az gol yiyen takımı olan Alanyaspor, 2 hafta sonra ağlarından top çıkardı. Bu sezon ilk kez bir maçta kalesinde iki gol birden gören Alanyaspor, daha önce Rizespor, Galatasaray ve Trabzonspor'dan gol yemişti.

İKİNCİ KEZ GERİYE DÜŞTÜ

Akdeniz ekibi bu sezon ikinci kez bir maçta geriye düştü. Alanyaspor, Galatasaray deplasmanında 1-0 yenik duruma düşmüş, ancak maçı 2-1 kazanmayı başarmıştı. 10. maçında ikinci kez geriye düşen Alanyaspor, bu kez maçı çevirmeyi başaramadı.

EFECAN VE MOUBANDJE OYNAMADI

Bu sezon kadro istikrarıyla dikkat çeken Alanyaspor, Başkent deplasmanına iki önemli futbolcusunu götürmedi. Koronavirüse yakalanan Efecan Karaca'nın yanı sıra sakatlığı bulunan François Moubandje zorlu mücadelede forma giyemedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

1. Hakem, maçın ilk düdüğünü çalıyor ve maç başlıyor.

2. Aytemiz Alanyaspor takımında Anastasios Bakasetas topu eliyle oynadığından hakemi oyunu durduruyor.

3. Gençlerbirliği takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Piris da Motta geçiyor.

7. Aytemiz Alanyaspor takımından Juanfran ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

8. Ceza sahası içinde sağ çaprazdan Anastasios Bakasetas ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

9. Salih Uçan ile Aytemiz Alanyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

9. Anastasios Bakasetas, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Kristoffer Nordfeldt kurtarıyor.

9. Anastasios Bakasetas ile Aytemiz Alanyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

9. Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Anastasios Bakasetas ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

10. Ceza sahası içinde topla buluşan Davidson, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor,savunma araya girerek tehlikeyi önlüyor.

10. Aytemiz Alanyaspor takımından Anastasios Bakasetas sağ kanatta çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

12. Bogdan Stancu altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

13. Gençlerbirliği takımından Daniel Candeias ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

14. Gençlerbirliği takımında, orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Pierre-Yves Polomat.

14. Rakip yarı alanın ortalarında bulunan Bogdan Stancu için ofsayt bayrağı kalkıyor.

16. Ceza sahası içinde sağ çaprazdan Anastasios Bakasetas ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

16. Aytemiz Alanyaspor takımından Salih Uçan tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

17. Gençlerbirliği takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından Mattias Johansson tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

18. Gençlerbirliği takımı Daniel Candeias ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Daniel Candeias tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

19. Aytemiz Alanyaspor takımında Ahmet Gülay topu eliyle oynadığından hakemi oyunu durduruyor.

 20. Taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Salih Uçan kullanacak.

20. Khouma Babacar, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Kristoffer Nordfeldt kurtarıyor.

21. Pierre-Yves Polomat – Davidson mücadelesinde hakem, taç çizgisine yakın bir noktada Aytemiz Alanyaspor lehine faul kararı veriyor.

21. Aytemiz Alanyaspor takımının taç çizgisine yakın bir noktadan kazandığı serbest vuruş için topun başına Juanfran geçiyor.

22. Mattias Johansson, ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada Mustafa Pektemek tarafından faule maruz kalıyor.

24.  Gençlerbirliği takımının ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada tehlikeli bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Daniel Candeias geçiyor.

24. Bu dakikada Gençlerbirliği takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.Şutu çeken isim Daniel Candeias

24. Ceza sahası içinde topla buluşan Daniel Candeias, sol çaprazdan vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

25. Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Khouma Babacar ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

28. Gençlerbirliği, Daniel Candeias ile köşe vuruşu kullanıyor.

28. Gençlerbirliği takımından Daniel Candeias sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

28. Ceza sahası içerisindeki Piris da Motta – Ahmet Gülay mücadelesinde hakem Fırat Aydınus, Aytemiz Alanyaspor lehine faul kararı veriyor.

29. Aytemiz Alanyaspor, Marafona ile serbest vuruş kullanacak.

30. Aytemiz Alanyaspor, Marafona ile serbest vuruş kullanacak.

30. Yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşu Gençlerbirliği adına Zargo Toure kullanacak. 

32. Mustafa Pektemek, yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafede Mattias Johansson tarafından faulle durduruluyor.

32. Aytemiz Alanyaspor takımında, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Salih Uçan.

35. Gençlerbirliği takımında Daniel Candeias faul yapıyor. Korner bayrağına yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Juanfran.

36. Korner bayrağına yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Anastasios Bakasetas kullanacak.

36. Aytemiz Alanyaspor takımından Anastasios Bakasetas sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

38. Anastasios Bakasetas, rakip yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

39. Gençlerbirliği takımından Bogdan Stancu sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

39. Giovanni Sio rakip yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

40. Gençlerbirliği, Soner Dikmen ile köşe vuruşu kullanıyor.

40. Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Soner Dikmen ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

40. Bu dakikada Gençlerbirliği takımı gole çok yaklaşıyor. Altı pas içerisinden Arda Kızıldağ tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

41. GOL! Berat Özdemir takımını öne geçiren golü atıyor.

41. Daniel Candeias, gol pasını veren isim.

41. Sağ çaprazdan Soner Dikmen ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

43. Daniel Candeias ile Gençlerbirliği takımı köşe vuruşu kullanacak.

43. Gençlerbirliği takımından Daniel Candeias sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

43.-Piris da Motta, rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

43. Gençlerbirliği takımında Pierre-Yves Polomat faul yapıyor.

45. Maçın ilk yarısı 1-0 sonuçlanıyor. 

46. Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.

46. Aytemiz Alanyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Mustafa Pektemek çıkıyor ve yerine Adam Bareiro oyuna giriyor.

47. Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Ahmet Gülay ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

49. Anastasios Bakasetas ile Piris da Motta arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Anastasios Bakasetas. Ceza sahası sol çağrazından Gençlerbirliği takımı oyuna başlayacak.

50. Gençlerbirliği, Kristoffer Nordfeldt ile ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

51. Sağ çaprazdan Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

54. Hakem oyunu ofsayt gerekçesiyle bir kez daha durduruyor. Rakip ceza sahasında ofsayta düşen oyuncu Bogdan Stancu

54. Ceza sahası içinde topla buluşan Zargo Toure, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

55. Ceza sahası içinde topla buluşan Anastasios Bakasetas, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

56.Zargo Toure - Davidson mücadelesinde hakem, orta yuvarlağa yakın bir noktada Davidson lehine faul kararı veriyor.

57. Orta yuvarlağa yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Anastasios Bakasetas kullanacak.

57. Salih Uçan ile Aytemiz Alanyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

57.Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Salih Uçan ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

57. Rakip ceza sahası önünden Salih Uçan ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

57. Aytemiz Alanyaspor takımı Steven Caulker ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahası sol iç çaprazında Steven Caulker tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

59. Ceza sahasının çaprazında Manolis Siopis, Pierre-Yves Polomat tarafından faule maruz kalıyor.

59. Aytemiz Alanyaspor takımının ceza sahasının çaprazından kazandığı serbest vuruş için topun başına Steven Caulker geçiyor.

60. Salih Uçan, orta saha çizgisine yakın bir noktada Piris da Motta tarafından faule maruz kalıyor.

60. Orta saha çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Salih Uçan kullanacak.

63. Sağ çaprazdan Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

63. Aytemiz Alanyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Manolis Siopis çıkıyor ve yerine Efkan Bekiroğlu oyuna giriyor.

63. Gençlerbirliği takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Bogdan Stancu çıkıyor ve yerine Sami Gökhan Altıparmak oyuna giriyor.

65. Aytemiz Alanyaspor takımından Juanfran ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

 65. Aytemiz Alanyaspor, Anastasios Bakasetas ile köşe vuruşu kullanıyor.

65. Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Anastasios Bakasetas ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

66. Anastasios Bakasetas ile Aytemiz Alanyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

66. Aytemiz Alanyaspor takımından Anastasios Bakasetas sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

66. Altıpas üzerinde Khouma Babacar tarafından yapılan hareketi hakem tehlikeli hareket olarak değerlendiriyor.

67. Soner Dikmen, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şut çekiyor, kaleci Marafona kurtarıyor.

70. Anastasios Bakasetas, Pierre-Yves Polomat tarafından faulle durduruluyor. Aytemiz Alanyaspor, ceza sahası yan çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

70. Aytemiz Alanyaspor takımının ceza sahasının hemen dışında kazandığı serbest vuruş için topun başına Marafona geçiyor.

72. Gençlerbirliği takımında Pierre-Yves Polomat, sarı kart görüyor.

73. Aytemiz Alanyaspor, Salih Uçan ile ceza sahasının çaprazından serbest vuruş kullanacak.

73. Juanfran rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

75. GOL! Gençlerbirliği, Daniel Candeias ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor.

75. Giorgos Tzavellas ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

75. Giovanni Sio, gol pasını veren isim.

77.Gençlerbirliği takımında Berat Özdemir faul yapıyor. Yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Efkan Bekiroğlu.

78. Gençlerbirliği takımında Giovanni Sio, sarı kart görüyor.

78. Yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Salih Uçan kullanacak.

79. Aytemiz Alanyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Davidson çıkıyor ve yerine Hasan Ayaroğlu oyuna giriyor.

80. Aytemiz Alanyaspor takımında oyuncu değişikliği; Salih Uçan oyundan çıkarken Berkan Kutlu oyuna giren isim.

81. Gençlerbirliği takımında Zargo Toure, sarı kart görüyor.

81. Aytemiz Alanyaspor takımında Anastasios Bakasetas hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

83. GOL! Anastasios Bakasetas penaltı atışında topu ağlara gönderiyor.

 85. Aytemiz Alanyaspor takımında Berkan Kutlu, sarı kart görüyor.

85. Yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada Berkan Kutlu – Daniel Candeias mücadelesinde hakem,Gençlerbirliği lehine faul kararı veriyor.

85. Gençlerbirliği takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Giovanni Sio çıkıyor ve yerine Sefa Yılmaz oyuna giriyor.

86. Gençlerbirliği takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Pierre-Yves Polomat çıkıyor ve yerine Halil İbrahim Pehlivan oyuna giriyor.

86. Gençlerbirliği takımında, kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Arda Kızıldağ.

 87. Daniel Candeias altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

87. Aytemiz Alanyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Ahmet Gülay çıkıyor ve yerine Umut Güneş oyuna giriyor.

88. Gençlerbirliği, Soner Dikmen ile köşe vuruşu kullanıyor.

88. Steven Caulker rakip yarı alanın ortalarından ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

89. Aytemiz Alanyaspor takımından Juanfran sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

89. Anastasios Bakasetas ile Aytemiz Alanyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

89. Hasan Ayaroğlu penaltı noktası çevresinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

90. Sefa Yılmaz – Berkan Kutlu mücadelesinde hakem, taç çizgisine yakın bir noktada Aytemiz Alanyaspor lehine faul kararı veriyor.

90. Taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Giorgos Tzavellas kullanacak.

90. Aytemiz Alanyaspor takımından Khouma Babacar şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

90. Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

90. Aytemiz Alanyaspor takımından Efkan Bekiroğlu çektiği şut savunmaya çarpıyor ve top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

90. Gençlerbirliği takımında Arda Kızıldağ faul yapıyor.

90. Gençlerbirliği takımında Arda Kızıldağ hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

90. Anastasios Bakasetas penaltı vuruşundan yararlanamayan isim.

90. Aytemiz Alanyaspor takımından Anastasios Bakasetas tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

90. Juanfran ile Aytemiz Alanyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

90. Ceza sahası içinde topla buluşan Marafona, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

90. Hakem, maçın son düdüğünü çalıyor. Maç sonucu; Gençlerbirliği: 2 - Aytemiz Alanyaspor: 1

 Koray GEÇGEL