GENÇLER SINIFTA KALDI

Antalyaspor, geçtiğimiz sezon başında büyük umutlar besleyerek transfer ettiği genç futbolculardan verim alamadı. Kadroya katılan 5 ismin tamamı süre almakta zorlanırken, şu anki kadroda sadece ikisi kaldı ve biriyle daha yolların ayrılması gündemde.

Antalyaspor’da geçtiğimiz sezon transfer edilen ve gelecek adına büyük umutlar beslenen genç futbolcular bekleneni veremedi. Sezon başında Ersin Zehir, Berat Onur Pınar, Erkan Eyibil, Diogo Sousa ve Doğukan Nelik’i renklerine bağlayan Kırmızı-Beyazlılar, bunlardan sadece 2’ne kamp kadrosunda yer verdi.

KAMPA ALINMADILAR

Erkan Eyibil ve Ersin Zehir ile devre arası kiralık olarak yollarını ayıran Kırmızı-Beyazlılar, ikiliyi kamp kadrosuna da dahil etmedi. Yaklaşık 100 bin euro bonservis ödenerek transfer edilen Erkan Eyibil, 3 maçta 92 dakika Kırmızı-Beyazlı formayı giyebilirken, devre arasında Stuttgart’ın ikinci takımına kiralandı. Ersin Zehir ise 3 maçta 73 dakika sahada kalabilirken, devre arasında Hollanda ikinci lig takımlarından FC Dordrecht’in yolunu tuttu. Her iki futbolcu da gelecek sezon kadroda düşünülmezken, henüz resmi olarak yollar ayrılamadı.

BERAT KİRALIK GİTTİ

Antalyaspor’da genç oyunculardan yollarını ayıran ilk isim Berat Onur Pınar oldu. Ersin Zehir ve Erkan Eyibil gibi kamp kadrosuna alınmayan 20 yaşındaki futbolcu, sezon başında Akhisarspor’dan 125 bin euro karşılığında transfer edildi. Kırmızı-Beyazlılarda sadece Türkiye Kupası’nda 1 dakika süre alabilen genç sol bek, kiralık olarak Sakaryaspor’un yolunu tuttu.

FORMA ŞANSI İYİCE AZALDI

Antalyaspor’da geçen sezon görev alan Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, “Gelecek yıl birinci kaleci olacak” dediği Diogo Sousa da sınıfı geçemeyen genç isimler arasında yer aldı. Antalyaspor’a transfer olmadan önce hiçbir profesyonel maçta sahaya çıkmayan Portekizli kaleci, Türkiye Kupası’nda oynanan Diyarbekirspor karşılaşmasında ilki yaşadı. Süper Lig’de 1, Türkiye Kupası’nda da 5 maça çıkan 23 yaşındaki eldiven, Ruud Boffin ile yeniden anlaşılması ve Alperen Uysal’ın transferiyle 3’üncü kaleci durumuna düştü. Sousa’nın kiralık olarak gönderilmesi gündemde.

TEK UMUT DOĞUKAN’DA

Sezon başında önemli bir sakatlık geçiren Doğukan Nelik gelecek adına en büyük beklenti içerisinde olunan futbolcu haline gelirken, 21 yaşındaki futbolcu uzun bir sakatlık dönemi sebebiyle sadece Türkiye Kupası’nda oynanan Hatayspor maçında 90 dakika sahada kaldı.