Gençler milli görevde

Son yıllarda yaptığı yatırımla altyapı konusunda Türkiye’nin önde gelen kulüplerinden olan Antalyaspor, eylül ayı içerisinde genç milli takımlara en çok futbolcu gönderen ekiplerden olmayı başardı. Kırmızı-Beyazlılar, tam 11 futbolcusunu milli takımlara gönderirken, Antalya’nın diğer temsilcisi Alanyaspor’da bu rakam 4’te kaldı.

Son yıllarda altyapıya büyük bir yatırım yaparak Türkiye’nin en başarılı kulüpleri arasında gösterilen Antalyaspor, milli takımlara gönderdiği oyuncu sayısıyla dikkat çekiyor. Kırmızı-Beyazlılar, eylül ayı içerisinde yapılan milli takımlar kampına en çok futbolcu gönderen ekiplerden birisi olmayı başardı. U15’ten Ümit Milli Takım’a kadar olan kategorilerde tam 11 futbolcu, Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

2 TAKIMDA OYUNCU YOK

Altyapıdan pek çok futbolcusuna transfer teklifi gelen ve Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir gibi ekiplerin yakından takip ettiği Antalyaspor Akademisi’nden 11 futbolcu, eylül ayı içerisinde milli takımlar için hizmet verdi. U15 Milli Takım’a Cengiz Saidoğlu, U16 Milli Takım’a Sadullah Yiğit Kabakuşak, Vatan Karanfil, Ramazan Özçelik, Üveys Yasir Satık, Hasan Yakub İlçin, U17 Milli Takım’a Ege İzmirli, U19 Milli Takım’a Kağan Arıcan, Burak İngenç, U20 Milli Takım’a da Emre Uzun gönderildi. U18 ve Ümit Milli Takımlara ise futbolcu gönderme başarısı gösterilemedi.


ALANYA’A 4 DAVET

Antalyaspor’un 11 futbolcu gönderdiği milli takımlara Alanyaspor’dan ise 4 futbolcu yolcu edildi. U15 Milli Takım’da Burak Cemil Özdoğan, U16 Milli Takım’da Hüseyin Şen, U20 Milli Takım’da ise Mert Furkan Bayram ve Eren Altıntaş, Alanyaspor’u temsil etti.

ALP ADA ABAY RENKLERE BAĞLANDI

11 futbolcusunu milli takımlara gönderen Antalyaspor, U19 Milli Takım’ın geniş havuzunda yer alan bir ismi renklerine bağladı. Pazartesi akşamı Britt Assombalonga ve Zymer Bytyqi’den doğan transfer yasağını kaldıran Kırmızı-Beyazlılar, Andros Townsend ile birlikte Manisa FK ‘den Alp Ada Abay’ın lisansını çıkararak resmi olarak kadrosuna kattı. Geçen sezon, Manisa FK’nın U19 Elit B Ligi’nde 14 maçta forma giyen 18 yaşındaki sol bek, Şanlıurfaspor’la oynanan 1. Lig maçında 45 dakika süre aldı.

U20’DE ŞANS GELMEDİ

U20 Milli Takımı, U20 Elit Lig ikinci maçında Çekya ile karşı karşıya geldi. SK Hanacka Slavia Kromeriz Stadium'da oynanan mücadele 0-0 eşitlikle tamamlanırken, Antalyaspor ve Alanyaspor’dan kadroya davet edilen 3 futbolcu da forma şansı bulamadı. Alanyaspor’dan kadroda dahil edilen Mert Furkan Bayram ve takım arkadaşı Eren Altıntaş ile Antalyaspor’dan Emre Uzun, mücadelede süre alamadı.