GENÇ’İN BÖCEK’E MUHTAR ÇALIMI

Antalya’da herkesin malumudur. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, CHP içinde bir türlü kabul görmediğini herkes çok iyi biliyor. Buna rağmen işler zorlama gidiyor.

Zaman zaman koltuk kavgaları, zaman zaman teşkilatta söz sahibi olma kavgalarının ayyuka çıktığı da ayrı bir konudur. Bunun gibi neler döndüğünü partili partisiz herkes az çok kestiriyor.

Fakat bu parti içi çekişme ile kavga CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Kasım Perşembe günü Antalya’ya gelecek olmasıyla iyice ayyuka çıktı. Yani bir başka deyişle ‘Geliyor gelmekte olan’ kendini gösterdi.

Biraz kafanızı karıştırdım zannedersem. Olaya bir türlü giremedim zannediyorsunuz ama öncesini bir anlatıp sonra meseleye gelmekte fayda gördüğüm için böyle davrandım.

Şimdi geleyim meseleye. Kılıçdaroğlu’nun Antalya programı öncesi Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında adı konmamış bir kavga var.

Bu gizleniyor ama ben size baştan sonra anlatayım neler olup bittiğini. Hatta bir daire başkanının nasıl bu kavgaya kurban edildiğini açık ve net olarak görün.

Kılıçdaroğlu’nun geleceğini öğrenen Turgay Genç, elini çabuk tutarak 11 Kasım Perşembe günü saat 15.00’de hem toplu açılış töreni hem de 19 ilçesindeki muhtarları bir araya getirecek bir toplantı organize ediyor.

Son 7 yılda yapılan hizmetlerin açılışı olacakmış!

Ancak Genç Başkan, 11 Kasım’da Flora Düğün Salonu’nda yapılacak toplantı için hem il yöneticileri hem de CHP İlçe Belediye Başkanları ve Millet İttifakı ortakları ile ortak çalışıyor. Kumluca hariç.

Genç, yanına aldığı il yöneticileri ile ilçe ilçe gezerek muhtarları, Antalya Muhtarlar Buluşması ve Toplu Açılış Törenine davet etti. Zaten bunlar sosyal medyada var.

Fakat bu organizasyonu haber alan Başkan Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Genç’i arayarak, “Bunu Büyükşehir olarak biz yapmalıyız ve biz çalışıyoruz. Siz iptal edin” diyor.

Tabi uzun süredir gizliden gizliye aklı fikri başka yerlerde olan Genç, bu talebi kabul etmiyor. Bu sırada Afyon Milletvekili Burcu Kölsal, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 11 Kasım için kentte görüşmeler yapıyor.

Yani çekişmeden onlarında haberi var. Bu işe içerleyen Başkan Böcek hemen Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş’e muhtarlarla toplantı yapılması için organizasyon talimatı veriyor. Malum önceden görüşme yapan muhtarlar Ecemiş’e durumu anlatıp gelemeyeceklerini söylüyor.

Sonuç; bu işe sinirlenen ve 2019’da Konyaaltı’na kendi yerine aday olarak düşündüğü Turgay Genç’ten gol yiyen Böcek, hemen Ecemiş’i görevden alıp yerine Muhtar Bilgi Merkezi Şubesi’nin Müdürü Cihangir Yılmaz’ı atıyor.

Uzun lafın kısası ‘Geliyor gelmekte olan’ Kılıçdaroğlu nedeniyle yaşanan organizasyon kavgası bir daire başkanının başına böyle patlıyor.

 

Bakalım bu kavga burada biter mi bitmez mi bekleyip göreceğiz. Benim bildiğim Böcek bu işin intikamını çok ama çok kötü alacaktır. Tıpkı ölüm döşeğindeyken koltuk hesapları yapanlardan aldığı gibi!

TOPU BİRBİRLERİNE ATIYORLAR

Bir yerde bir iş var ise herkesin topu bir birbirine atmakta üstüne yoktur. “Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığı vardır. Tıpkı bu durum belediyelerimizde de öyle.

Herhangi bir konuda vatandaş bir sorun bildirdiğinde hemen, “Bizimle alakası yok falan belediyeye bildirmeniz lazım” diye mesaj atıyorlar. “Ben çözerim” diyemiyorlar.

Nedeni ise “Bizim bölgemiz değil” hesabı. Ya seçim dönemi olsa veya bir tanıdığınız olsa bölge falan fark etmiyor. Derhal gereği yerine getiriliyor.

Buna örnek verecek olursam, sosyal medyada @ozlemgurertl hesabından, “Termesos Bulvarı BP petrol arkası açık alana moloz dökme alışkanlık haline geldi içerikler rüzgarla çevreye yayılıyor” mesajı ile bir fotoğraf paylaşıldı. Sonra Muratpaşa Belediyesi devreye girdi.

Tıpkı yukarıda anlattığım gibi bir olay yaşandı. “Merhabalar bahse konu durum için

@ANTALYABB Hafriyat Denetleme Kontrol Biriminin müdahale etme yetkisi vardır. Selamlar.”

Aleyküm selam da siz yapsanız ne olur sanki. Ama olmaz. Ardından Büyükşehir devreye giriyor ve ilgili birime konuyu iletecekleri mesajını yazıyorlar. Ölme eşeğim ölme yani.

İşte durum böyle sevgili okurlarımız. Her şey seçim bitinceye kadar!

FACİA OLMADAN!

Hafta sonunda bir arkadaşım Tünektepe’den bir paylaşım yaparak teleferikte kaldıklarını duyurdu. Sonra sildi bunu! Fakat asıl oradan birkaç haftadır devam eden sıkıntı.

Teleferikte geçtiğimiz haftada buna benzer bir sıkıntı yaşanmış ve bir süre yolcular kabinde metrelerce havada asılı kalmışlardı. Sonra bir şekilde kurtarıldılar.

Sanırım yazılıp çizilenlere bakılırsa elektrikler sık sık kesiliyor, jeneratör devreye giriyor. Bu sürede insanlar havada asılı kalıyor. Korkanı mı ararsın, bağırıp çağıranı mı yoksa bayılanı mı? Telefonlar vızır vızır çalıyor. Verilen cevap, “Ekiplerimiz çalışıyor” Yahu bu iş bu hallere gelmeden önlemenizi alın be kardeşim. Sürekli aynı arıza mı olur?

Bakın önümüz kış ve Antalya’nın fırtınası meşhurdur. Ya böyle bir günde bu arıza olursa maazallah insanları telef edecek faciaya yol açarsınız.

Hadi facia olmadan çözün şu işi de millet korkudan kurtulsun, Tünektepe’ye çıksın.