Genç harekat

Genç harekat

Ali Şafak Öztürk'ün 2016 yılında başkanlık koltuğuna ilk kez oturduğunda kullandığı sözleri çok iyi hatırlıyorum. O dönemlerde yıldızı parlayan Emre Mor'u örnek göstererek, "Kendi yıldızımızı, kendimiz yaratacağız" demişti.

O sezonun sonunda şehrin de büyük desteğini aldığı yıldız transferler yapılmış ve genç oyuncular bir anlamda ikinci plana atılmıştı. Öztürk, ikinci döneminde ise adeta fabrika ayarlarına geri döndü. Geçtiğimiz sezon başında göreve getirdiği Sedat Karabük ile birlikte belki de Süper Lig'de genç futbolculara en çok önem veren kulüp haline geldi.

Almanya 3. liginden gelen Nazım Sangare'nin çıkış yakalaması sayesinde rol model olmasıyla birlikte Doğukan Sinik, Bünyamin Balcı, Paul Mukairu gibi isimler bugün pek çok takımın transfer listesine girmeyi başardı. Neredeyse sıfır maliyetle A takımın bir parçası olan bu isimler için bugün milyon Eurolardan bahsedilirken bu furyanın devamının gelmesi için de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sıraya da Gökdeniz Bayrakdar gibi Beşiktaş'ın elinden söküp alınan bir futbolcu dahil oldu.

Kemerspor 2003 ile yapılan başarısız pilot takım çalışması, sonrasında Serik Belediyespor ile bulunamayan orta yolun ardından Bodrumspor'un satın alınma hamlesi de bu harekatın en güzel örneklerinden...

Gençlik harekatının belki de en çok heyecanlandıran ismi Omar Imeri oldu. Pek çok kişinin adını ilk kez duymuş olabileceği bu genci, motoruna yazdığınızda Fenerbahçe'nin transfer edebilmek için nasıl uğraştığını çok net göreceksiniz. Fenerbahçe için 1.5 yıl önce başlayan transfer çalışmaları, Antalyaspor'un zaferiyle sonuçlandı.

"Beşiktaş istese Gökdeniz'i bırakmazdı", "Fenerbahçe ısrarcı olsa Omar Imeri'yi bitirirdi" gibi düşüncelere sakın kapılmayın. Antalyaspor'un artık tavsiye edilebilir olmasının temel nedeni yukarıda belirttiğim gibi Süper Lig'in gençlere en çok önem veren ve vizyonu olan kulüplerinin başında gelmesi... Hatta ve hatta sadece gençler açısından değil, Nuri Şahin için bile Beşiktaş'ın resmi teklif yaptığını, ancak transferin sonunu Antalyaspor'un getirdiğini net bir şekilde söyleyebilirim.

Bu sezon Antalyaspor için kırılma sezonu olacaktır. Genç oyunculardan alınacak üst düzey verim, Bodrumspor ile uyumlu çalışma, hem maddi hem de manevi olarak Antalyaspor'u çok farklı noktalara getirebilir.