GENÇ ENERJİ

Nuri Şahin'in, göreve başlamasının ardından Antalyaspor'da ortaya koyulan futbolun kalitesi artarken, tüm futbolculara 'hazır olun' mesajını vermiş olması öne çıkan detaylardan birisi oldu.

Teknik patronluk koltuğuna oturmasının ardından ilk maçında kadroda değişikliğe giden Şahin, 4. maçında yine yeni isimlere yer vermeye devam etti. İdeal kadronun oluşturulmaması eleştirilerinin de gelebileceği bu düşünce yapısında özellikle genç oyunculara aşıladığı öz güven çok önemli. Doğukan Sinik'i yeniden kazanması, Gökdeniz Bayrakdar, Ghacha, Amilton gibi isimlere ilk 11 fırsatını vermesi önemliydi. Belki de en çok rotasyon şansı bulunan kanatlarda her oyuncuya şans tanıyan Nuri Şahin, bu kez Paul Mukairu'ya, 'sıra sende' dedi. Savunmada cezası sebebiyle oynamayan Naldo'nun yerine oynamasına pek de olasılık verilmeyen Bahadır Öztürk'ün oyuna sürmesi de bu yaklaşımının bir örneği oldu. 3-4 hafta önce hiçbir şekilde plan dahilinde olmayan Bahadır Öztürk, Ufuk Akyol ve Doğukan Sinik'in Altay karşısında ilk 11'de yer alması, onlara olan güveni de tam olarak ifade ediyor.

Genç ve dinamik bir kadroyla sahaya çıkan Antalyaspor, aynı zamanda baskı kuran taraf oldu. Henüz 3. dakika dolmadan yaratılan pozisyonda Bahadır Öztürk'ün inanılmaz pası, Doğukan Sinik'in güzel vuruşu, dönen topta gol ile burun buruna gelen Mukairu ve kaçan yüzde 99'lük pozisyon, takımın iştahını net bir şekilde gösterdi.

İlk yarı itibariyle oyunu istediği gibi yönlendiren pozisyon bulan, gole yakın olan taraf da Antalyaspor oldu. Belki de bu sezonun en iyi oyununu ortaya koydu. İlk yarıda golün gelmemesinin nedeni hem son vuruşlardaki şanssızlık hem de hakem Mert Güzenge'nin net penaltıyı es geçmesiydi. Bünyamin Balcı'nın rakibini geçtikten sonra boynuna aldığı dirsek darbesini görmezden gelmesi, ilk yarının en talihsiz olayı oldu.

İkinci yarının sonunda Mert Güzenge yine sahneye çıktı. VAR kontrolü, sakatlık gibi hiçbir duraksama olmayan maçta 8 dakikalık duraklama vererek belki de tarihe geçti.

İlk yarıda gelmeyen gol, ikinci yarıda sabırsız davrandı ve sadece 4 dakika sonra Antalyaspor'un hanesine yazıldı. Potansiyelini ortaya koyan Paul Mukairu, tam da kendisine yakışacak bir gole imzasını attı. Her zaman dediğim ve demeye devam edeceğim gibi; Mukairu bu takımın vazgeçilmezi olmalıdır.

Bu golle birlikte üzerindeki stresi tamamen atan Kırmızı-Beyazlılar, oyunu rölantiye alsa da istediği sonuca ulaşmasını bildi. Geçen hafta alınan Giresunspor galibiyeti kadar önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran Antalyaspor için milli aranın ardından farklı hedeflerin koyulması kuvvetle muhtemel...