GENÇ AKIM

Süper Lig'de son iki sezonda genç oyuncularının gösterdiği performansla en fazla dikkat çeken takım olan Antalyaspor'da kiralık olarak giden futbolcuların ortaya koyduğu istatistik de ilerleyen dönem için umut ışığı oldu.

Herkesin ezberlediği Bünyamin Balcı, Gökdeniz Bayrakdar ve Doğukan Sinik'in kadroda kalması halinde yanına koyulabilecek çok sayıda ismi görmeye yavaş yavaş hazır olabiliriz. Bu isimlerin ilki Ali Eren İyican olacaktır. Pek çok takımın peşinden koştuğu dönemde Antalyaspor'u tercih eden genç futbolcu, şanssız sakatlığı yaşamamış olsa belki de Eren Albayrak'ın aldığı süreleri hanesine yazdıracak ve tıpkı Bünyamin Balcı gibi A Milli Takım'ı zorlayan bir isim olacaktı. Şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim ki; Ali Eren İyican 1 sezon düzenli oynadığı takdirde Mukairu, Gökdeniz ve Bünyamin gibi elde tutulması zor bir futbolcu olacaktır.

Pek çok yıldızı parlayan genç oyuncunun kulüplerine bonservis getirisi sağlamadan ayrıldığına şahit olduğumuz Süper Lig'de Antalyaspor ise bu tuzağa düşmüyor. Genelde genç oyuncularıyla 5 yıllık sözleşmeye imza atan Akrep'in gelecek adına en büyük avantajı da bu olacak. Bunların son örneği de Erkan Ayibil oldu. Üst liglerde henüz şans bulamamasına karşın yeteneği ve gelişime açık olması Kırmızı-Beyazlıların avantajına olacak.

Omar Imeri, Mert Yılmaz, Fehmi Koç, Mevlüthan Ekelik gibi geçen sezonu Kırmızı-Beyazlı formayla geçiren futbolcuların yanı sıra kiralık olarak gönderilen Harun Kavaklıdere, Cenk Şen, Sergen Yatağan gibi gelecek sezon şans bulacak isimleri de görmek mümkün olabilir. Bu açıdan bakıldığında bu oyuncuların şanslarını değerlendirmesi halinde son dönemlerde Antalyaspor'un yıldızını parlattığı genç isimlere yenilerinin eklenmesi işten bile değil.