Genç adaylara tüzük sürprizi

CHP’nin gerçekleşen Olağanüstü Tüzük Kurultayı ile beraber değişen parti tüzüğü nedeniyle CHP Antalya'da işler karıştı. CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanlığı seçimleri için aday olan Semih Kocabaş’ın Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ANET’te Yönetim Kurulu Üyesi olması Hakan Genbeş’in ise Büyükşehir Belediyesi çalışanı olması nedeniyle adaylıkları yeni tüzüğe aykırılık oluşturuyor.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLMİŞTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), sembolik açılışını Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü nedeniyle 4 Eylül’de Sivas’ta yaptığı Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda, 28 maddelik tüzük değişikliği kabul edildi. Tüzükte en dikkat çeken kararlardan biri de büyükşehir sınırları içinde kalan ve nüfusu 20 binden fazla olan yerlerde partili belediyelerde çalışan kimseler, delege, il veya ilçe başkanı olamıyor maddesi oldu. 


TEK SEÇENEK İSTİFA ETMELERİ 
Bu kararla beraber gözler, 22 Eylül tarihinde gerçekleşecek CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanlığı seçimlerine çevrildi. Adaylık için başvuru yapan ANET Yönetim Kurulu Üyesi Semih Kocabaş ve bir dönem Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Hakan Genbeş'in Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanı olması aday olmalarını engelliyor. İki ismin başkan adayı olabilmeleri için ise tek seçeneklerinin istifa etmeleri olarak görülüyor. 


KOCABAŞ MI, TANRIVERDİ Mİ? 
Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunan Semih Kocabaş, bu dönem de ise Kepez'den adaylık koymayarak CHP Antalya İl Başkanlığı için çalışmalarına başlamıştı. CHP Kepez Gençlik Kolları Başkanlığı’na Muhammet Tanrıverdi'nin seçilmesine rağmen ise resmi sitede Kocabaş'ın adının başkan olarak yazması kafaları karıştırdı. Öte yandan Kepez Belediyesi’ni CHP'li Mesut Kocagöz'ün kazanmasının ardından Kocagöz’e yakınlığı ile bilinen Kocabaş, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ANET'te yönetim kurulu üyeliğini kapmıştı.


‘ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ’ İDDİASI
Bir diğer aday olan Hakan Genbeş de bir dönem Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yürütmüştü. Genbeş şu an ise aktif olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışıyor. Genbeş’in adaylığı ise son günlerde skandal iddialarla sarsıldı. Bu iddialara sessiz kalan Genbeş'in adaylıktan çekileceği iddia edildi. Genbeş'in yerine Eraycan Yılmaz'ın aday olarak yarışa devam edeceği öne sürüldü.

GENBEŞ VE KOCABAŞ’IN DESTEKÇİLERİ 
Öte yandan adaylardan Hakan Genbeş, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla tanınan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan'ın desteğini arkasına aldı. Kocabaş'ın ise CHP Genel Merkezi ve CHP Gençlik Kolları Antalya İl Başkanı Özkan Yılmaz tarafından desteklendiği görüldü.