GELİYOR GELMEKTE OLANI YAZABİLMEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadrolaşma ve bu kadrolarla ilgili ‘Millet İttifakı’ ve bileşenlerinin yaptıkları paylaşım. CHP İl Başkanı Nuri Cengiz tarafından bunun itirafı Türkiye gündemine düştü.

Hani biz de bir söz vardır, “Yiğidi öldür hakkını yeme” diye. İşte bu sözden yola çıkarak bu gündemin kronolojik gelişmesini kısaca anlatacağım sizlere. Bakalım hakkımı teslim edecek misiniz?

Efendim, Büyükşehir’deki bu işçi alımı olayı yeni değil. İlk kez geçen sene ekim ayında Serik CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in istifasına yol açan bir olayın başlangıcı.

Demir’in o dönem istifasının ardında Ö.Ö. isimli bir esnaftan oğlunu ve gelinini belediyede işe aldırmak için aldığı iddia edilen 49 bin lira civarında bir para olduğu ortaya çıkmıştı!

Hatta iddialar arasında Demir’in rüşvet karşılığı 11 kişiyi işe yerleştirme sözü verdiği telefon kayıtlarına bile yansımıştı. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye diye verilen kilimin bile bu rüşvetten biri olduğu ileri sürülmüştü. Portakal limonlar cabası.

Şimdi, ben bu olayı 27 Ekim 2021’deki ‘Bu CHP’lilere bi haller oluyor’ başlıklı yazımda detayları ile anlatmıştım. İşçi alımı üzerinden dönen rüşvet çarkının ayyuka çıkmasına dikkat çekmiştim.

Hani son dönemin meşhur CHP mottosu vardı ya, ‘Geliyor gelmekte olan’ diye. Tıpkı onun gibi Büyükşehir Belediyesi’ne alınacak işçi kadrosu üzerinden dönen çarkı kör gözlere sokmuştum.

Sonra aradan bir gün geçmeden yani 28 Ekim 2021’de bu kez ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ başlıklı yazımın içinde ‘CHP İl Başkanı nerede?’ ara başlığı ile bir yazı daha yazmıştım.

Ve bu yazımda da İbrahim Demir’in istifasının perde arkasındaki telefon ses kayıtlarına göre CHP’de kurulan işe alım borsasına dikkat çekmiştim. Hatta biraz daha ileri gidip kayıtlara göre işe alınacak işçilerin isimlerine en son CHP İl Başkanı’nın onay verdiğini vurgulamıştım.

Ama maalesef o dönemde ne CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’den ne de milletvekillerinden bu çirkin olayla ilgili tek kelime dahi edilmemiş ve işçi alımı için ilana çıkılacak güne kadar gelinmişti.

Bende, “Yahu korkmayın. Susmayın. Ölü taklidi yapmayın. Şahin değil serçe olun  (biz buna bile razıyız) ama konuşun. Susmayın vallahi SUSTUKÇA SIRA SİZE GELECEK haberiniz ola” cümleleri ile uyarıda bulunmuştum.

Neyse. 21 Ocak 2022 tarihinde ‘Dost dediğin vitamin gibidir’ başlıklı yazımın içinde ‘Bu alıma dikkat’ ara başlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, 47 farklı branşta 646 personel alımı için duyuru yaptığını gündeme getirmişim.

Yani ‘Geliyor gelmekte olanı’ tek tek sıralamışım. Antalya İnsan Kaynakları A.Ş. bünyesine alınacak 646 işçi alımın bir seçim yatırımına ve partizanlığa dönüşmemesi gerektiğini anlatmışım.

Ben ne kadar uyarsam, ne kadar malum yerimi yırtsam ‘İmam bildiğini okur’ misali CHP bildiğini okudu. Bunu da CHP İl Başkanı Nuri Cengiz geçen günlerde katıldığı bir televizyon programında acı gerçeği itiraf etti.

Cengiz, programda sorulan, “Size ne kadar kontenjan ayrıldı” sorusu üzerine saf saf açıklama yaptı güya kendince. Ama yaşanan gerçeği ve ağzındaki baklayı da salıverdi garibim.

CHP’nin atanmış il başkanı Cengiz, işçi alımındaki kontenjanların CHP, İYİ Parti ve meclis üyeleri arasında halledildiğini, "Biz belediye başkanımızla yaptığımız istişarelerde tabi ki burada İYİ Parti'den de var, belediye başkanlarımızın da var, meclis üyelerimizin de var. Tabi biz burada ihtiyaca göre adaletli bir şekilde kendi aramızda konuşup hallediyoruz. Orda bir kavgamız dövüşümüz yok” deyiverdi.

Velhasıl velkelam, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir’in istifasının perde arkasında işçi alımında yaşanan rüşvet çarkı, ‘Millet İttifakı’ arasında kadroların paylaşımı CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in itirafı ile ayan beyan ortaya çıkmış oldu.

Benim anlamadığım bu olaylar yaşanırken CHP’nin bütün kademelerinin niye ölü taklidi yapıp kulaklarının üzerine yatmalarıdır. Seslerini çıkarmayıp susmayı tercih etmeleridir.

Hal böyle olunca insanın aklına deli deli sorular geliyor. Acaba, partinin her kademesinde bu işler biliniyor ve herkes kendi payına düşen kontenjanın hatırına mı konuşmuyor diye?

Tamam, her dönemde belediye işe alımlarda öyle veya böyle her parti birileri için referans oluyordur ama “Şu kadar kontenjan senin bu kadarı benim” denmiyordur.

Demek ki CHP’nin başı çektiği ‘Millet İttifakı’nda bu işler CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in itirafı gibi maalesef böyle oluyormuş! Bizde bunu yetkili bir ağızdan öğrenmiş olduk.

Peki, bu itiraftan sonra ne olacak? Son başvuru tarihi 25 Ocak 2022 olan bu konuda işe alınan veya alımı halen devam edenler için nasıl bir yol izlenecek tam bir muamma!

Acaba, parti kontenjanı ile gelen ve uygun görülenlerin işe alımları iptal mi edilecek? Hakkı olup bu itiraf nedeniyle zan altında kalanların hakkı gasp mı edilecek?

Şimdi gelinen noktada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yine ölü taklidi yapıp sessiz mi kalacak, yoksa “Biz Birlikte Yaparız” diyerek kulağının üstüne mi yatacak?

CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in bu itirafı sonra CHP Genel Merkezi tarafından disiplin süreci başlatılacak mı, yoksa onlarda mı ölü taklidi yapacak? Sorular sorular…

Ama bir gerçek var ki o da benim önceden olacakları sezermiş ‘Geliyor gelmekte olan’ı haber vermem. Eee ne demişler “Yiğidi öldür ama hakkını yeme” diye.

Hakkımı teslim edersiniz artık.