GELİYOR GELMEKTE FERHAN’Gİ ŞEYLER!

Bugün size anlatacağım olayı aslında 28 Temmuz 2022 tarihindeki ‘BİR BAŞARAN BİR BAŞARAMAYAN’ başlıklı yazımda detayları ile anlatmıştım. Ve sonunda beklenen oldu.  O günkü yazımda İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’ın MİLLETVEKİLLİĞİ hayalinden bahsetmiştim. Müzmin aday bir isim.

Başaran, her dönem aday adayı olan ve zaman zaman listeye girip seçilemez ama bu hayalinden de bir türlü vazgeçmez. Fakat son dönemde bu tavrının biraz değiştiğini o tarihte dillendirmiştim. Baba Başaran’ın kendi hayali gerçekleşmeyince bu kez sahaya kızı Ferhan Başaran’ı sürmeye hazırlandığını vurgulamış bir nevi ‘GELİYOR GELMEKTE OLAN’ haber vermiştim.

Aslında sevmediğim bir cümle var. Bizim rahmetli Abdullah Yalçın’ın meşher cümlesi gibi, “BEN YAZMIŞTIM” olabilecekleri. Evet bunları yazmıştım hem de detayları ile. Ve sonunda İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran öyle veya böyle kızını sahaya sürdü. Ferhan Başaran, Genel Merkez’de üst düzel bir görece atandı.

Babası BAŞARAMADI ama kızı BAŞARDI. Ferhan Başaran İYİ Parti Kadın İstihdamından Sorumlu Kadın Politikaları Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Babasının yerine aport ta bekleyen kızının atama yazısı, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel tarafından kendisine 17 Eylül’de tebliğ edildi. Yani BAŞARAN BİR oldu.

Yeni politikacı Ferhan Şensoy, sosyal medya hesabından “Kadın İstihdamından Sorumlu Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmemi bana layık gören Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ünzile Yüksel’e çok teşekkür ediyorum. Allah’ım utandırmasın... Rabbim bize bir kapı açsın ki, Bize de milletimize binlerce kapı açmayı nasip etsin inşallah” paylaşımı yaptı.

Yani kendi deyimi ile Allah BAŞARAN ailesine yeni bir kapı açtı. BAŞARAMAYAN babanın yerine kızı BAŞARAN’ın olur umuduyla önündeki kapılar açıldı! Bu uğurda dünyaları harcamış baba BAŞARAN bir türlü istediğine kavuşamazken, bakalım bu kez kızı BAŞARAN birisi olabilecek mi bu siyasi rüyayı.

Baba Mehmet Başaran ŞİRİN’e yani MİLLETVEKİLLİĞİ ’ne kavuşamazken acaba kızı FERHAT’ına yani babasının HAYALİNE kavuşacak bilecek mi?

İnanın bu hikayenin yanında FERHAT ile ŞİRİN’in hikayesine yanında halt etmiş durumda. Bu kez olur mu olmaz mı bilinmez. Lakin Ferhan Başaran’ın sahada gezmedik il, gitmedik ilçe, çalmadık kapı bırakmaması bu yolda baya mesafe kat ettiğini gösteriyor.

Bu manzarada bana Antalya’da KADIN MİLLETVEKİLİ adayı sayısının hayli fazla olacağını gösteriyor. Özellikle Millet İttifakı’nda. Yavaş yavaş isimler belirginleşiyor!

CHP kanadından Aslı Baykal, Sevgi Doğan, Sibel Gezen, Songül Başkaya, Ebru Küçükaydın, Figen Albuğa Çalıkuşu. İYİ Parti kanadından Ferhan Başaran. Sonra bu liste uzar gider.

Yazım başlığı aslında rahmetli Ferhan Şensoy’un 1987 yılından vefatına kadar aralıksız oynadığı ‘FERHANGİ ŞEYLER’ oyunu ile alakalı değil. Ama o oyunla CUK diye örtüşüyor.

EĞİTİM DE ÇÖZÜM OLMADI     

Antalya’nın başına bela olmuştu ELEKTRİKLİ SCOOTERLAR. Bunların yarattığı sıkıntı yetmezmiş gibi aynı firmalar krizin üzerine TUZ-BİBER ekercesine şimdide ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERİ piyasaya sürdü. Antalya cadde ve sokaklarında kafanızı çevirdiğiniz yer yerde ya SCOOTER ya da BİSİKLET görüyorsunuz. Yetmedi yürüyüş yollarına gelişi güzel park edilmiş hallerini!

Bunun önüne geçmek için geçen cumartesi günü Avrupa Hareketlilik Haftası'nda 15 yaş üzeri katılımcılara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından ‘Doğru ve Güvenli Skuter Kullanımı Eğitimi’ verildi. 

Scooter kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı, katılanlara reflektörlü yelek hediye edildi. Sonuç hiç değişmedi. Yine TERS YOLDAN geldiler, yine YÜRÜYÜŞ YOLLARINA park ettiler.

Anlaşılan biz bu işi eğitimle de çözemeyeceğiz. En doğrusu ya bu SİSTEMİ KALDIRIP sorunu kökünden halledeceğiz ya da ASTRONOMİK CEZALAR ile caydırıcılık yöntemini deneyeceğiz. Çünkü ne eğitim, ne basit CEZALAR ne de ÖLÜMLÜ KAZALAR bizi korkutmuyor!

TARIMA İNCE DOKUNUŞ

Türkiye başta olmak üzere Antalya için olmazsa olmaz olan TARIM için filizler yeşermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarıma verdiği önemle ile UMUTLAR YEŞERDİ. Antalya Aksu’daki Aysel Akın - Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘GELECEK TARIMDA’ ve ‘TARIM ANTALYA’DA’ mottosu ile eğitimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ele ele verdi. Okuldaki öğrenciler uzmanlarla hem topraksız çilek üretimi hem de muz serasında uygulamalı eğitim yaptı. Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ile Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, öğrencilerle birlikte seralara girip yapılan çalışmaları tek tek inceledi.

Bu da tarımda GENÇ FİLİZLERİN yeniden yeşerdiğini gösterdi.