GELEN GİDENİ ARATTI

Boş yere dememiş atalarımız "Gelen gideni aratır" diye... Hayırlısı ile bir yılın daha sonuna geldik.

Acıları, sevinçleri karmaşık duyguları yaşadığımız bir yıl oldu 2021.

Teraziye koyduğumuz zaman daha çok hüzünlendiğimiz günlerin daha çok yaşandığı bu yıl da birçoğumuz sevdiklerimizi kaybettik. Ülke olarak yaşadığımız felaketlere üzüldük.

Sel baskınları, orman yangınları, trafik kazaları ve son iki yılda dünyayı esir alan koronavirüs yüzünden yaşanan can kayıpları çok canımızı acıttı.

2020 yılı biterken güzellikler ile gelsin yeni yıl demiştik. Ama umduğumuzu bulduğumuz pek te söylenemez yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı. Ama hep diyoruz ya "Hayırlısı" diye...

Tevekkül edilmiş, teslim olunmuş, rıza gösterilmiş bir kelime hayırlısı. Belki de hayırlısı böyle idi. Biz yine aynısını diyeceğiz elbet.

Hayırlısı ile gelsin yeni yıl. Bir önceki yılı aratmadan, hep güzellikleri, sevinçleri, mutlulukları yaşayacağımız bir yıl olsun.

Koronavirüs belasından kurtulduğumuz, toplum olarak sevgiyle, hasretle, dostluk ve kardeşlikle kucaklayacağımız bir yıl olsun 2022.

Dünyada savaşların olmadığı, mazlum milletlerin uyanarak esaretten kurtulduğu, emperyalist güçlerin ekonomik ve siyasal anlamda dünya üzerindeki hakimiyetini kaybettiği bir yıl olsun yeni yıl.

Ve tabi ki en önemlisi Türk'ün dünyaya hakim olduğu bir yıl olsun.

2021 yılında başlayan Türk Devletleri Teşkilatının büyüyerek devam etmesi ve Kızılelma hedefine emin adımlarla yürüdüğümüz bir dönem olması en büyük dileğimiz.

SON SÖZ

Bu vesile bir kez daha yeni yılınızı tebrik ediyor, Rabbimden herkese sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu bir yıl temenni ediyorum.