GELECEK’LERİ ÇOK İYİ GÖRÜNMÜYOR!

Gelecek yıl yani 2023 Mayıs ayında Türkiye’nin 100.Yılı’nda kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Yaklaşık 6 aylık bir süreç var önümüzde. Yani ülkemiz ve partiler seçim sattı mahalline girdi. İşin doğrusu Cumhur İttifakı partileri için durum böyle. AK Parti, MHP ve BBB’nin adayı net, kararları belli.

Fakat 6’lı masa yani CHP, İP, SP, DEVA, GELECEK ve DP+HDP için durum böyle değil. Daha henüz adaylık konusunda net bir karara varabilmiş değiller. Yarın sabah seçim olsa inanın aday çıkaramayıp ne yapacaklarını şaşıracaklar gibi bir durum var ortada. Liderlerin konuşmalarına bakınca hepsi teker teker kendileri aday olacakmış gibi.

Neyse benim asıl konum bu değil. Benim bugün size anlatmak istediğim Gelecek Partisi’nin Burdur mitingi. Kimilerine göre esnaf buluşması, kimisine göre ziyaret ve sıradan bir gün!

Günler öncesinden Gelecek Partisi Burdur İl Başkanı başta olmak üzere, partinin Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Esener, Kurucular Kurulu Üyesi Raziye Gök Aktaş, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir dahil bir çok üst düzey yönetici Genel Başkan AHMET DAVUTOĞLU’nun Burdur programının duyuru afişlerini sosyal medyadan paylaştı.

İki farklı noktada iki ayrı programı vardı DAVUTOĞLU’nun. Biri ÜÇGEN KAVŞAĞI’nda esnaf ziyareti, diğeri ise BEDESTEN YANINDA halk buluşması. Yani MİTİNG gibi bir şey.

Daha birkaç gün öncesi Cumhur İttifakı’nın kesin ve net adayı Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN stadı dolduran binlerce kişiye hitap etmişken birileri de Burdur’da böyle bir manzara bekliyordu sanırım.

GP Genel Başkanı AHMET DAVUTOĞLU’nun Burdur’daki ilk durağı olan esnaf buluşmasına sayıları 50 CİVARINDA BURDURLU katılmış. Kış günü iyi bir rakam! Ama ya miting? İşte orada durum fecaat! Binlerce kişiyi bekleyen DAVUTOĞLU sanırım hayal kırıklığı yaşamıştır mitingde karşısında 100-150 KİŞİYİ görünce. Oysa parti teşkilatı çok umutluydu ama olmamış.

Hal böyle olunca GELECEK’i (ni) KARANLIK gören Burdur İl Başkanı Eşref Ural (eski CHP-AK Partili), “Burdur'da sıradan bir gün. A. Davutoğlu şehri ziyarete geldi hepsi bu. Programda miting falan da yok, sadece esnaf ziyareti. Ve buna rağmen tablo ortada. Fazla söze gerek yok” ifadeleriyle fotoğrafları paylaşmış.

Şimdi, Eşref Ural ve diğer parti yöneticilerinin yaptığı paylaşımlar ile afişleri ve programın fotoğraflarını yan yana koyuyorum. Madem tablo ortada miting var mı, yok mu? Siz karar verin.

Ben GELECEK’lerini çok İYİ göremediğim için bir türlü karar veremedim. Lakin birileri halkı kandırmaya devam ediyor ya asıl mesele burada.

Yoksa miting olsa ne olur olmasa ne olur.

ÇANDIR’IN DOĞRU TESPİTİ

Antalya’da Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle başlayan göç dalgası bir takım sıkıntıları da beraberinde getirdi. Bunun en belirgin örneği ise konut sektöründe gün yüzüne çıktı. Satılık konut fiyatları ile kiralık konut fiyatları tavan yaptı. Şu an Antalya’da 5 bin liranın altında kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Öyle olunca şehirden kaçış başladı.

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) Kasım ayı meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, şehrin sorunlarına yönelik konuşmasının bölümünde doğru bir tespitte bulunmuş. Fiyatlardaki aşırı artışa dikkat çeken Çandır, konut sıkıntısı olduğunu bununda 'Antalya'da yabancı emlakçılar türedi'.. Yabancılar ev kiralarını çok artırdı' ifadesi ile geçiştirilemeyeceğine dikkat çekmiş.

Çandır, “Bunu derinlemesine incelediğimizde aslında biz bir bilinmezliğe doğru gidiyoruz. Şu anda Antalya'da karar vericilerin hepsinin toplanması ve bu konuda belki de merkezden kararlar alınması lazım, suyun gidişine bırakamayız” demiş.

Hatta öyle bir tespitte bulunmuş ki, “Geçici yüksek kiralar nedeniyle bazılarının refahı artabilir ama bu gelişme bizim yapımızı bozmaya başladı” ifadeleri ile tehlikeye çok önemli bir tehlikeye mühür basmış. ATB Başkanı Çandır’ın söylediklerine katılmamak mümkün değil. Bu işe derhal bir çözüm bulunmalı. Yoksa yakın bir gelecekte sıkıntı başka boyutlara kadar gidecek.

Çünkü bir turizmci dostumun anlattığına göre, sektörde çalışanlara lojman ve kiralık konut bulamamaya başlamışlar. Hal böyle olunca hizmet sektörü kontak kapatmak üzere.

Tıpkı Vali Ersin Yazıcı’nın dediği gibi artık polisler bile bu yıl ilk kez Elmalı, Akseki gibi ilçelere tayin istemeye başladı. Yakında hiçbir sektör konut nedeniyle eleman bulamayacak.

HADİ BİR EL ATALIM

Zordur kış gününde evsiz barksız kalmak. Hele hele bir yangında tüm eşyalarınızı kaybedip çoluk çocuk ortada kaldınız ise. İşte buna benzer bir olay yaşandı önceki gün. Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve lokantada bulaşıkçılık yaparak geçimini sağlayan 2 çocuk annesi Şükran Hanal’ın evi çıkan yangında tamamen kül oldu.

Evine gelince korkunç manzara ile karşılaşan genç anne iki oğluna sarılarak çaresizce gözyaşlarına boğuldu. Bir aylık kirası olan 3 bin lirası da yanmış çünkü evde. Şimdi bize yani toplumumuzdaki hayırseverlere düşen görev bu kış gününde Şükran hanıma el uzatıp yaralarını sarmak. Bunu valilik mi yapar, belediye mi yapar bilemem.

Ancak hemen bu işe bir el atılması gerekir. Hadi hep birlikte el atalım şu işe.

AFERİN ÇOCUKLAR

Alanya Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri, ‘Evde Yalnız Değilsiniz’ projesi evleri tek tek dolaşıp büyüklerini ziyaret etmişler. 

Çaldıkları her kapı ve misafir oldukları her evde gönül alan ve gönül köprüleri kuran gençler övgüyü hakikaten hak etti. Onların bu örnek davranışı umarım diğer arkadaşlarına da örnek olur.

Zaten bu örnek hareket Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beğenilmiş ve bakanlığın sitesinde yayınlanmaya değer görülmüş.