Geleceği parlak

Geleceği parlak

Antalyaspor'un 2013-2014 sezonundan bu yana katlanarak yükselen borçları için son dönemlerde yapılan hamleler, gelecek adına umut veriyor. Geçtiğimiz sezonun başında toplamda 23 milyon 898 bin TL harcama limit verilen Antalyaspor'un elini, kadrosundaki yüksek maaşlı futbolcular bağlamış ve istenen başarı da gelmemişti. Devre arasında limiti bir miktar yükseltmeyi başaran Akrep, az da olsa hareket alanı kazanmış, Podolski, Jahovic, Kudryashov gibi önemli isimleri kadrosuna katarak nefes almıştı.

Antalyaspor'da arzulanan revizyon ise 2019-2020 sezonunun tamamlanmasıyla yaşanabildi. Neredeyse hiç oynamadan servet kazanan futbolcuların sözleşmeleri tamamlanırken, Antalyaspor da derin bir nefes almayı başardı. Büyük bölümünün 2018 yılında yapılan imzalarla Antalyaspor'a ağır maaş yükü bindiren bu isimler teker teker takımdan ayrıldı. Geçen sezonki harcama limitini neredeyse 2.5 kat artırarak 68 milyon 385 bin 922 TL'ye ulaşan Kırmızı-Beyazlılar, buna rağmen maliyetlerini oldukça düşürdü. 4 milyon Euro, TL'ye çevrildiğinde maaş bütçesi tam olarak 37 milyon 120 bin kasada kaldı.
Yavaş yavaş yapılan yatırımların karşılığı da görülmeye başlandı. Nazım Sangare'nin ardından Paul Mukairu'nun da büyük gelir sağlaması beklenirken, hali hazırda kadroda bulunan pek çok ismin de sürekli transferde konuşuluyor olması yapılan yatırımların doğruluğunu gözler önüne seriyor.
Ayrıca yapılan 11 transfer için sadece 650 bin Euro bonservis ödenmesi, geride kalan 4 haftada sportif açıdan başarılı bir çizgi yakalanması, Antalyaspor'un geleceği için büyük beklentilere girmek için yeterli gelişmeler diye yorumlayabiliriz.