GELDİ GELMEKTE OLAN RAMAZAN!

Gelecek, GELİYOR, derken yine geldi işte on bir ayın sultanı, RAMAZAN. Ramazan gelince hep eskilerden dem vurulur ve ESKİ RAMAZANLAR anlatılır. Bu yıl mecalimiz kalmadı. Çünkü o zamanlar RAMAZAN özel bir ay olarak ALGILANIRDI. Daha gelmeden başlardı RAMAZANIN günlük yaşama etkileri. Şimdi ‘NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR” diyoruz.

Ramazan gelmeden 15-20 gün önce yenecek YUFKALAR açılmaya, ERİŞTELER dökülmeye, içilecek ŞERBETLER hazırlanmaya başlanırdı. Genel temizlik cabası. Her evde RAMAZAN coşkusu yaşanırdı. Tenekeler dolusu YAĞLAR, çuvallarla PİRİNÇLER, kilolarca HURMA alınırdı MEDİNE’DEN getirilenlerden.

Ramazan kendi BEREKETİ ile gelirdi adeta. Her ev kendi bütçesine göre az ya da çok RAMAZANA hazırlanırdı. Her evin, her ferdin İFTAR ve SAHUR yapması sağlanırdı. Mübarek ayın SOSYAL HAYATI yakından ilgilendiren özelliği var aslına bakarsanız. SAHURA kadar süren sohbetlerin tadına doyum olmazdı. Bunun yerine OKEY partileri aldı.

Hele şimdiki gibi TRAFİKTE açılan ORUÇLAR ya da işyerindeki masada SUYLA İFTAR yapmalar yoktu. Çünkü TRAFİK olmadığı yaşam İFTARA göre düzenlenirdi. Şimdi ESKİYE ÖZLEM duyuyoruz. Eskiden RAMAZANIN birleştirici etkisi vardı. Tamda bugünlerde İHTİYACIMIZ olan şeyde bu değil mi? Beklemeye gerek var mı?

İşte GELİYOR GELMEKTE olan dediğimiz aslında bu olmalı. Hele hele ASRIN FELAKETİ yaşanırken birleştirici gücü olan RAMAZAN AYINI değerlendirmeliyiz derim.

Yoksa gerisi LAFI GÜZAF. 50 bini aşkın can kaybımızı varken ÇALĞI-ÇENGİLİ Ramazan Şenlikleri ise ölü evini DÜĞÜNEVİNE çevirmekten gibi bir şey. Her neyse. 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin BİRLEŞTİRCİ GÜCÜNDEN yararlanarak, sevdiklerinizle ağız tadıyla bir RAMAZAN geçirmenizi dilerim.

MASKELERİ ÇIKARIN ARTIK

Maske bizim çocukluğumuzda KAĞITTAN yapılan bir oyun figürü idi. Sonra filmlere konu oldu. Çağımızda ise hayatımızın vazgeçilmezi oldu MASKE! Pandemide haşır neşir olduk. Sonra bir baktık ki MASKEYE alışmışız hepimiz. Hal böyle olunca MASKE hayatımızın vazgeçilmez AKSESUARI oldu. Kimileri SAĞLIK için kimileri de GİZLENMEK için taktı.

Sağlık için MASKE takanları anlayabiliyorum. Çünkü hayat memat meselesi. Gerçek yüzlerini GİZLEMEK için MASKE takanları da anlıyorum. MASKE ile GİZLEMEYE çalışıyorlar o KİRLİ yüzlerini! Nasıl bir KİRLİ YÜZ? Önce 6’lı masa diye milletin karşısına çıkıp sonra 6+1 sonra 6+6’ya kadar amip gibi çoğalan bir masa! Masaya ÖRTÜ takıp GİZLEDİLER. Bu net ve açık.

Ancak hepimizin kaçırdığı bir MASKE vardı. İstanbul Sözleşmesi bahane edilerek TERÖR uzantıları ile AYNI MAKSEKİ taktılar. Mor renkli MASKENİN ardından kirli yüzlerini sakladılar. HDP, CHP Genel Başkanı 13. Cumhurbaşkanı Adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. Bu sayede HDP-İYİ Parti ortaklığı bir kez daha tescillenmiş oldu.

Bizim zamanında kaçırdığımız ise PERVİN BULDAN ile MERAL AKŞENER’İN aynı maskeyi takmaları. Aynı MASKEYİ taktıkları gibi, aynı adayı da destekleyecekler. Nasılda gizlenmişler değil mi o MASKENİN arkasına. Çıkarıp atıp artık o MASKELERİ. Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Fazla GİZLENMENİZE gerek kalmadı bile.

BİR İZAHI OLMALI BUNUN

Bizim memlekette ne insanlarımızın ne de BELEDİYELERİMİZİN yaptığına şeytanın aklı ermez. Yol yapılır KALDIRIM olmaz, KALDIRIM yapılır vatandaş YOK EDER. Antalya’da yaşayıp IŞIKLAR CADDESİ’nin arka tarafından paralel devam eden caddeyi bilmeyen yoktur. Eski Öğretmen Evinden Yavuz Selim Anadolu Lisesine kadar olan yol.

Yaklaşık 1 kilometrelik bir mesafe. Çoğu yerinde YOL var KALDIRIM yok. KALDIRIM olan yerde ise BİNALARIN DUVARI var. Hatta KALDIRIM var ortasında da DUVAR! Sözde KENTSEL DÖNÜŞÜM yapılmış ama parsel bazında. Yapılan bazı binalar kaldırımı HAM YAPMIŞ! Koca yolda KALDIRIM namına bir iki DİŞ kalmış o kadar.

Benim anlamadığım bu binalara nasıl RUHSAT verildiği? Hadi RUHSAT verildi KALDIRIM nereye gitti? Hadi yol var KALDIRIM nerede? Olanına DUVARI kim yaptı?  Yahu arkadaş; oradan geçen bir insan nereden YÜRÜYECEK? Ama sizin için bu önemli değil. Geçilecek bir unsur değil ama hadi bunu geçtik diyelim. Ya yol ortasındaki DOĞALGAZ bağlantıları ne olacak?

İnanın GELİYOR GELMEKTE OLAN facia. Bunu görmemek için kör olmaz lazım.