GELDE BU OLANLARA İSYAN ETME!

Hani seçim bitti dedim ve kendi kendime biraz yaşamla ilgili yazılara takılayım istedim ama olmadı. Bana gelen iki fotoğraf ve konu aklımı başımdan aldı.

Tıpkı pazartesi günkü yazımın başlığındaki ‘GARİPLİKLER ŞEHRİ GÜZEL ANTALYAM!’ gibi. Hakikaten bu memleket her gün bir gariplikle karşılaşmasak işimiz rast gitmeyecek.

Ben lafı çok uzatmadan gelen iki konu ve fotoğrafları paylaşıp yorumu sizlere bırakacağım. Çünkü ben yorum yaptığım zaman taşı sağ atsam soldan, denize atsam dağdan ses geliyor!

BU NEYİN KAFASI?

Evet seçim bitti. Kazanan ve kaybedenler belli oldu. Seçimin hemen ertesi günü KİBİR ADAMA KAYBETTİRİR başlığı ile bir yazıyı kaleme almıştım. AK Parti’nin seçimi kaybetmesinin nedenlerini sıralamıştım.

Seçim gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan seçmenin mesajını aldıklarını belirtip, bir iki gün sonrada seçimin kaybedilmesindeki nedenleri tek tek sıralamıştı. Hatta teşkilatlara da ultimatom vermişti. Halktan uzaklaşıldığına dikkat çekmişti.

Sanki bunları söyleyen AK Parti’nin lideri değil de başka biriymiş gibi teşkilatlar kendi dünyalarında yaşamaya devam etti. Cumhurbaşkanı dışında kimse ders almamış gibi geldi bana.

Nasıl mı? Bakın anlatayım. Hem yazı hem de fotoğrafları ile. Yer Antalya’nın Konyaaltı ilçesi. AK Parti’den bir Allah’ın kulunun belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapmadığı dünyanın gözdesi bir ilçe!

Koskoca AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı onca sene ne yaptı ise bir aday adayı bulup ortaya çıkartamadı. Ama iktidar partisi olunca sonuçta Durali Kolpak aday yapıldı. Doğrusu aday olarak atandı.

En azından ilçe teşkilatı birini bulamayınca gönüllü olarak Kolpak ortaya çıktı ve aday gösterildi. Sonuçta iktidar partisi aday göstermese olmazdı değil mi?

Yerel seçime Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak Konyaaltı Belediye Başkanlığı için yarışa giren Durali Kolpak girdi. 23 bin 607 oy alarak sandıktan ikinci çıktı. Kolpak, 2019 seçimlerine göre Cumhur İttifakı’nın oyunu yüzde 30.86’dan yüzde 25.39’a kadar düşürdü.


Bir başka bakış açısı ile 2019’da Cumhur İttifakı’nın adayı olan Gaye Doğanoğlu oyların yüzde 30,86’sını kazanmış ancak o da yarışı CHP’nin ardından ikinci olarak tamamlayabilmiş, Cumhur İttifakı’nın oyu 5 yılda 29 bin 581’den 23 bin 607’ye düştü.

Sonuç ne oldu? Tam  ‘Güler misin ağlar mısın’ türünden.  Durali Kolpak, hem AK Parti ve MHP’den oluşan ittifakın oyunu düşürmesine rağmen seçimin ardından plaketle ödüllendirildi.

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, MHP İlçe Başkanı Taner Takak, Cumhur İttifakı gönüllüleri ve meclis üyeleri Durali Kolpak’ı ziyaret ederek seçimlerden dolayı kendisine parti amblemlerinin yer aldığı bir teşekkür plaketi verdi.



Şimdi soruyorum, Kolpak seçimi mi kazandı? Kolpak oylarımı yükseltti? Kolpak neyi başardı? Kolpak aday olarak prestiji mi kurtardı? Hangisi sizce?

İnanın bana göre son şık en geçerli olanı. Keşke plaket verilirken bu amaçla teşekkür edilip ödül verilseydi çok daha mantıklı olurdu. Yoksa bu haliyle hakikaten BU İŞTE BİR GARİPLİK YOK MU? Bu neyin kafası Allah aşkına?


SABOTE Mİ EDİLDİ?

Antalya’da yaşanan bir diğer garip olay ise tam evlere şenlik, göreni sinir hastası eden türden. Yer yine Konyaaltı ilçesi. Mekan Sarısu Piknik Alanı!

Duş ve soyunma kabinleri, tuvaletler ve mangal küllerinin döküldüğü beton kovaların üzerine birileri Atatürk’ün silüeti ve imzasını boya ile baskı yaparak işlemiş. Sanki başka yer bulamamış gibi!


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhuttin Böcek’in ATATÜRK sevgini bilmeyen yoktur. Bende asla bundan şüphe etmem. Her konuşmasında “Atatürk’le ve Cumhuriyetle kalın” cümlesini kullanır çünkü.

Lakin ben hep söylerim; “Böcek’i birileri belediye içinden hep sabote ediyor” diye. Bunun en büyük kanıtı yukarıda yazdığım konu ve gördüğünüz fotoğraflar.


İnanın insanın düşmanı olsa ancak böyle bir çalışma yapabilir. İşte bundandır ki bu yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in büyük bir revizyona gitmesi kaçınılmaz ve elzemdir.

Aksi halde önümüzdeki 5 yılda Böcek’in AZMİNİ KIRARLAR! Demedi demeyin. Evet sevgili dostlar iki garip olay. Yorum sizlerin.