GEL VATANDAŞ GEL!

Yerel seçimler için artık geri sayım başladı, heyecan zirvede... Adaylar ve ittifaklar çalışmalarını yoğun tempoda sürdürürken vatandaşlar da adayların vaatlerini inceliyor. Kimisi gerçekten altı dolu vaatler verirken kimisi ise gerçekten seçmenleri güldürüyor. Hem de öyle böyle güldürmüyor.

***

Bebek bezinden kedi köpek mamasına kadar o kadar çok ilginç vaatler var ki yahu arkadaş “tuvalet kağıdını unuttunuz” diyeceğiz nerdeyse. Hafta içi ve hafta sonu mahallelerde sokak aralarına kurulan pazar yeri gibi mübarek.

***

Emeklilere verileceği iddia edilen paralardan, masa sandalyeye kadar o kadar çok çeşitlendirdiler ki bazıları da hızını alamayıp masa kaldırmaya kaldıracaklarını iddia ediyorlar. Kardeşim senin kaldıracağım dediğin masada aylık on binlerce insanın sorunu çözülüyor haberin var mı? Olmaz...

***

Nereden olsun ki sen beyaz yakalı gömleğinle cebindeki euro ve doları harcarken halkın sıkıntısını bilemezsin ki! Zaten bu vaatleri ortaya atanlara baktığınız zaman yalanın kuyruğunu hemen görebilirsiniz.

***

Yahu arkadaş yıllarca işgal ettiğiniz makamlarda kaç bebenin kıçına bez aldınız kaç kedi köpek beslediniz veyahut kaç vatandaşın derdine derman oldunuz da şimdi bol keseden sallayıp duruyorsunuz.

***

Yahu tamam vaatlerin bir sınırı yok da, bari yalanlarınıza sınır gelsin. Mübarekler asıl meslekleri atıcılık gibi sallayıp duruyorlar. Hani uzun zaman görmediğimiz bir çocuk yollar sonra karşımıza çıkar ve " ben senin çocukluğunu bilirim" deriz ya bazı siyasiler işte tam da böyle bir cümleyi hak ediyor.

***

Biz sizin geçmişinizi de çok iyi biliriz. O yüzden geçin bu masal anlatma ve hikaye uydurmaları. Belki bu kadar sallamayla vatandaşlara gel gel yapıyorsunuz olabilir. Evet vatandaş gelecek ama ne için gelecek biliyor musunuz. 31 Mart'ta boyunuzun ölçüsünü almak için gelecek. Hazırlanın!