GEÇMİŞTEN GELECEĞE

Lider TV ekranlarında her Çarşamba akşamı canlı olarak yayınlanan “Ahmet Demir ile Dobra Dobra” programının bu haftaki konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü idi. Dünden bu güne Kepez’i konuştuk.

Siyasi gelişmeleri, yapılan yatırımları, çalışmaları ve daha birçok konuyu ele aldık Hakan Başkan ile… Yaklaşık bir buçuk saatlik planladığımız ve Dokumapark içerisinden yaptığımız yayın 2 saat 15 dakikanın üzerinde oldu.

Yapılan o kadar çok hizmeti ve hayallerini anlattı ki Başkan, bırakın iki saati iki gün devam edebilecek program malzemesi vardı. Bizimkisi biraz özet gibi oldu aslında.

Öncelikle ifade edeyim ki her zaman duruşunu ve tarzını beğendiğim ve takdir ettiğim Hakan Tütüncü gerçekten gerek enerjisi gerekse sorularımıza verdiği açık yürekli cevapları ile bir kez daha takdir kazandı.

Gerek yayın esnasında yapılan yorumlar ve gönderilen mesajlar, gerekse gün içerisinde telefonla arayan izleyicilerimizin ifadelerinden bunu net olarak anlayabiliriz.

Dedim ya çok şey konuştuk diye…

Hepsini burada tek tek yazmayacağım ama birkaç konuya değinmeden geçmek te haksızlık olur diye düşünüyorum. Mesela Gülveren Kentsel dönüşüm projesi…

Hak kaybı yok, zaman dersiniz verilen süreden önce bitirilen bir proje ve üstüne üstlük belediyenin kasasına para giriyor. Belki de Türkiye’de eşine az rastlanabilecek bir örnek.

Birçok belediye başkanı Kentsel dönüşüm projelerinden uzak dururken Hakan Başkan’ın cesaretli bir şekilde bu projeyi hayata geçirmesi ve hak sahiplerine teslimatının yapılması özellikle incelenmesi gereken bir durum diye belirtmeliyim.

Yol, sağlık, yeşil alan, sosyal faaliyetler, kadın ve gençlere yönelik projeler zaten yararlananların takdirini çoktan kazanmış bile… Asıl önemli projelerimden diye bahsettiği bir proje var ki; o da Dokuma…

Bir zamanlar Antalya’nın kanayan yarası. O dönemin Belediye Başkanının da başını yiyen alan. O alanın geçmişini de bilen bir kişi olarak bu günkü halini gördükçe “Helal olsun” demekten kendimi alamıyorum.

Yaklaşık 500 dönümlük bir alanda binalar korunmuş, alan özel planlama ile korunmuş ve tapusu Antalya’ya kazandırılmış. Adeta aslanın midesinden çekip alınarak Antalya’ya hediye edilmiş.

Şimdi müzeler, kütüphaneler, fuar ve festivaller, fuaye ve sergi alanları ile sadece Kepez’in değil Antalya’nın bir cazibe merkezine dönüşmüş. İşte o alanda en önemli iki çalışmayı ön planda tuttu Başkan Tütüncü.

Birisi tarihe yolculuk yaptığımız, Antalya’nın 25 yıllık hayali olan “Bir zamanlar Antalya” müzesi, diğeri ise gelecek nesilleri aydınlık yarınlara hazırlayacak olan Akdeniz bölgesinin ilk ve tek bilim merkezi.

Her ne kadar buradan anlatmaya çalışsam da görmeden, yaşamadan ne demek istediğim tam olarak anlaşılamaz.

Mutlaka gidin ve görün ki o mezbelelik alanların, yıkık dökük ayyaş yuvası binaların ne hale geldiğini çok daha iyi anlayabilirsiniz. Peki tüm bunlar ne ile yapılıyor derseniz cevabı Başkan Tütüncü “Kepez Belediyesinin öz kaynakları ile “ diye veriyor.

Birileri bütçemiz yok, borcumuz çok, hizmet yapamıyoruz diye hala ağlayadursun işi bilirseniz gerisi kendiliğinden olur olur gider.

“Peki bu kadar hizmet yaparken hiç mi yorulmuyorsunuz, hangi ara dinleniyorsunuz Başkan” dediğinizde de “Aşkınan çalışan yorulmaz” diyor Hakan Başkan.

Ne diyelim darısı hedeflediği “Büyük” hayallere olsun…