GEÇMİŞİNDEN KOPAMAZ İNSAN

Vaktiyle iyi günler, kötü günler yaşadın. Yaşamalıydın, yaşayacaktın… Kim kaçabilir ki yaşaması gerekenlerden? Kim söylemek istemez en güzel anıların şarkılarını…

***

Fakat biz insanlar, geçmişe sahip çıkalım derken, geçmişe takılı kalıyoruz. Birçoğumuz geçmişimizde yaşıyoruz. Oysa bırakmak gerekiyor anılarını, yüreğinin bir köşesinde.

***

Saklayacaksın elbette, fakat incinmeden, incitmeden yüreğini. Sol yanın sen istemesen de anılarına ve duygularına sahip çıkıyor zaten. Yüreğine sorumluluklar yüklemeyi bırakmak lazım bir yerde.

***

Yüreğin sorumluluklarının bilincinde zaten ve üzerine düşeni yapıyor. Uykundan uyaran düşünceler, buram buram özlemlerin bir elma şekerinin tadında bile hissettiğin acıların…

***

Hepsi yüreğinin ücra köşelerinde saklı tuttuğun hüzün dolu duygularının bir parçası.

***

İnsan duygularından ibarettir. Her duygu sol yanımıza biraz misafir. Misafirler iyi ağırlanır neticede. Yalnız unutma; giderken de güzel uğurlanır.

***

Gitmelerin de hakkını vermek gerekiyor bazen. Kalışların da sağlam olmalı, gidişlerin de… Yüreğinin sırtına binip gitmeli, duygularının memleketine… Lakin bu çok da kolay olmuyor bazen.

***

Gökyüzünün maviliğinde özlemlerimiz var kimilerimizin. Belki üzerinden uzun yıllar geçti ama hala o günlerdeki heyecanını ve anlamını koruyan özlemlerimiz var.

***

Kimilerimiz sıkı sıkıya bağlıyız geçmişteki günlerimize, duygularımıza, anlarımıza, anılarımıza. Kimse yitirmek istemez, gönlüne iyi gelen duyguları.

***

Belki şu an içindeki belirsizlik. Belki şu anımızın içindeki hayal kırıklıklarında, benliğimize iyi gelen, ruhumuzu iyileştiren tek etken oluyor geçmişin güzel izleri.

***

Yüreğimizde hangi duyguların izleri yok ki. Üstünü çizemeyeceğimiz hislerimiz var. Vaktiyle hissettiğimiz, şimdiyse sol yanımızda biriktirdiğimiz. Gün geçtikçe yeşeren, bitmeyen, tükenmeyen…

***

İnsan, sahip çıkmalıydı zaten duygularına. İster geleceğe biriktirdiğimiz hayaller, ister geçmişteki anılar… Her biri ömür serüveninde, bizi yönlendiren, bazen durduran, bazen adım attıran ince ve küçük detaylar.

***

İnsan, küçük detaylardan ibaret değil miydi?  O küçük detaylara duygularımız can suyu oluyor ve canlandırıyor büyütüyor sol yanımızdaki bizi biz yapan hislerimizi. İnsanın duyguları, yüreğinin yönü ve dergahı…

***

SON SÖZ

Unutma; Yolları ayaklarınla yürüsen de, yüreğinin izinden gidersin.