GEÇMİŞİ HATIRLA AŞINI GECİKTİRME

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hatırlatma dozu çağrısından sonra hastanelerde aşı kuyrukları oluştu. Kepez Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Tuğba Çiçek Durak aşı çağrısında bulunurken, aşısını ihmal etmeyen vatandaşlar ise aşı olmayanları eleştiri yağmuruna tuttu.

Rabia DEMİROK, Özge TOPTAŞ

Kepez Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Tuğba Çiçek Durak, artan vaka sayılarından ve Fahrettin Koca’nın çağrısından sonra aşıda hareketliliğin başladığını ifade etti. Aşı olmak için gelen vatandaşların sayısının günden güne çoğaldığını dile getiren Durak, dozları eksik kalan vatandaşlar için ise “korona henüz bitmedi, halkımızın korunma yöntemi olarak kullanabileceği en etkili yöntem aşı” diyerek vatandaşları uyardı.

Pandemiyle yaşamaya alışmamızın gerektiğini ifade eden Durak, özellikle 50 yaş üstü kronik hastalar için son aşılarının üzerinden 6 ay geçtiyse “şiddetle aşı olmalarını tavsiye ediyoruz” İfadelerini kullandı. MHRS, E-nabız ve 182’den randevu alarak gelen vatandaşlar için canla başla çalıştıklarını söyleyen Durak, “randevusuz hastaları da aşı olmaları için geri çevirmiyoruz” dedi.

AŞI OLMAYANLARA ELEŞTİRİ

5. doz aşısını olan 71 yaşındaki Medine Özer, “Sağlığım için çok iyi bir şey herkes aşısını olsun” ifadelerini kullandı. Hala aşı karşıtı olan insanların olmasına şaşırdığını ifade eden Leyla Semizer ise “Onkoloji tedavisi görmeme rağmen 5. doz aşımı oluyorum, hiçbir endişe duyulmasın, bir sıkıntı olmuyor, çip falan da takılmıyor” diyerek aşı olmayanları eleştirdi.

Artan vaka sayılarından endişe duyarak aşı olmaya gelen Mevlüt Duz da “Şimdi yaptırmamız gerekiyor, ortalık çoğaldı, herkes aşısını olsun dikkat edelim” diyerek vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.