“GEÇMİŞ OLSUN (!)”

Siyasette son dönemlerde en çok konuşulan il başkanlarından birisi de İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran…

Başaran, gerek kendi partisi içerisinde, gerekse siyasi kamuoyunda adından çok sık bir şekilde söz ettirmeyi başarıyor.

Özellikle İYİ Parti İl Başkanlığı kongresi döneminde kendisini destekleyenler tarafından çok sık dile getirilen “Başaranla Başaracağız” sloganını doğrular nitelikte gündemde kalıyor.

Peki; bu gündemde kalması Antalya’nın, Antalya’da yaşayan vatandaşların veya kendi partisinin yaşadığı sorunlara çözüm olabiliyor mu ona bakmak lazım!..

Siyasette Doğru Yol Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve hatta kardeşinin adaylığından dolayı CHP tecrübesi bulunan Başaran’ın özellikle ülkücü tabana bakışı ve yaklaşımı nasıl?

İşte asıl mesele bu…

Çünkü İYİ Parti’nin kuruluşu MHP’den kopan ve kendilerini ülkücü addeden bir kesimle gerçekleşti. Elbette diğer partilerden veya hiç siyasetle ilgilenmeyen kesimlerden de bu kuruluşa dahil olanlar oldu, ancak partinin bu zamana kadar yükünü çeken, omurgasını oluşturan kesim,  kendini ülkücü addedenlerdi.                                    

Siyasette her partinin tecrübesini yaşayan Başaran’ın da elbette partisi içerisinde tüm eğilimlerle olduğu gibi kendilerini ülkücü kabul eden kesimle de çok barışık, istişare yapan, onlara değer verip gönül alan, hak ettikleri değeri veren anlayışla siyaset yapacağını tahmin etmiştim.

Ancak özellikle son dönemlerde hele il kongresinin tamamlanıp Başaran’ın koltuğunu sağlama almasının ardından başlayan “İYİ Parti’de Ülkücüler tasviye mi ediliyor” soruları daha sık gündeme gelmeye başladı.

Bu sorular bile henüz cevabını bulamamışken, ortaya atılan yeni bir iddia ise Başaran’ın vekillik yolunda bırakın ahde vefayı, en yakınını bile tanımayacağı anlamını çıkarmamıza vesile oldu.

Malum il kongresinde birleşen üç adaya karşı zafer kazanan Başaran’ın, taraf olmadan sessiz kalan Ahmet Aydın sayesinde seçimleri kazandığı hepimizin malumu…

İşte o sessiz kalan Ahmet Aydın’ın,  Ankara tarafından Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’ın Antalya, Burdur ve Isparta gibi illeri de kapsayan bölgeden sorumlu yardımcısı yapılacağı haberi yayılınca;  İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran,  Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur ve Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur’u da yanına alarak soluğu Genel Merkezde alır.

Tabi ki giderken Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, Covid-19 olan oğlu için “Geçmiş olsun” dileğinde bulunulacağı söylenir ancak böyle bir bahane ile Ankara’ya gidilmeyeceğini herkes bilir.

Her ne kadar “o görüşmede Ahmet Aydın konusu gündeme gelmedi, o bizim kardeşimizdir” türünden açıklamalar yapılsa da gerek Koray Aydın’ın gerekse Meral Akşener’in makamında bu konunun konuşulduğunu artık sağır sultan bile duydu…

Yani aslında siz gizleseniz de o “Geçmiş olsun (!)” ziyaretinde ne konuşulduğunu herkes biliyor

Peki alınan cevaplar?

29 Aralık tarihli Mehmet Başaran’ın sosyal medya hesabındaki Koray Aydın ile olan fotoğrafa bakarsanız cevabın ne olduğunu anlarsınız…

Şahsen ben anlayacağımı anladım. Başkası ne anlar, nasıl yorumlar onu da bilemem.

Ancak siyasette bildiğim tek şey; başarılı olabilmenin yolu diyalog zenginliği, insana dokunma ve gönül almaktan geçer.

Bunları yapmazsanız işte o zaman size “Geçmiş olsun” derler