GEÇERKEN UĞRADI, BİR DE HESAP VERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bayramlık ziyaretlerine erken başlamış gibi görünüyor. Kendi sosyal medya hesabında iki ziyaret paylaşımı beni bu düşünceye sevk etti.

Başkan Böcek’in Ankara’ya giderek Antalya Serbest Bölgesi hakkında Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin  ve ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses ile  ziyaret ettiklerini gördüm.

Böcek ve beraberindeki heyet Antalya’daki çalışmalar ve iş dünyasının beklentilerini anlatmış Bakan Muş’a.  Tabii böylesine önemli bir bölge için sorun varsa mutlaka devletin üst kademesi ile görüşülmesi gayet doğaldır. Zaten böyle de olmalıdır.

Başkan Böcek Ankara’ya gitmişken, şöyle geçerken bir de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da uğrayıvermiş. Hani “Kardeşim geldin de bana niye uğramadın” demesin diye.

Kılıçdaroğlu’nu TBMM'deki makamında ziyaret eden Böcek, Antalya halkına yapılan çalışmaların hesabını vermek yerine yine adresi şaşırmış. Yaptığı (pardon yapamadığı) çalışmaların hesabını ve “Sahilde Sinema Var” benzeri projelerini anlatmış.

Yahu sayın başkan, Allah aşkına çıkıp yaptıklarını veya yapmadıklarını bir de Antalya halkına ve medyasına anlata bizde bilgilenelim. Bizi bu ansiklopedik bilgilerden ne olursun mahrum etme.

FİKİR ARAYIŞINA GİRDİ

Tabii Başkan Böcek’in koronavirüs nedeniyle de şehre yaptığı bir şey olmayınca çareyi hesap vermekten korktuğu Antalyalılarda bulmuşa benziyor.

Sosyal medya hesabından, “Biz birlikte yaparız diyerek çıktığımız hizmet yolculuğumuzda bir sözümüzü daha yerine getiriyoruz. Ortak akılla kentimize değer katacak projelerinizi hayata geçirmek için Fikir Atölyesi’ne başvurabilirsiniz. Antalya’mız için fikirlerinizi bekliyoruz” diye paylaşımda bulunması bunun kanıtı değil mi?

Yani diyor ki, “Ey hemşehrilerim! Biz beceremedik siz gelin fikirlerinizi anlatın. Birlikten kuvvet doğar. Bize proje üretmekte akıl fikir verin ve yolumuza devam edelim.”

Vallahi de billahi de başkan sonunda doğru yolu bulmuş. Bu atölye sayesinde ortaya çıkacak fikirler Antalya’nın kurtuluşu olacaktır. Buna emin olun.

ANTALYA PİS KOKUYOR

Türkiye’nin cennet köşesi Antalya, mis gibi kokması gerekirken son günlerde dayanılmaz bir pis koku ile yaşanmaz hale geldi. Şehrin birçok bölgesinde ne hikmetse kanalizasyon kokusu apartmanların en üst katlarına kadar ulaştı. Niye böyle oldu kimse bilmiyor.

Son günlerde esen sert poyrazdan mı, yoksa ASAT’ın kanalizasyon şebekesinde yaşanan bir sorundan mı? Bu soruların cevabı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenlerde diye biliyorum.

Belediyeyi yönetenler? Siz nerede yaşıyorsunuz da bu kokuyu hissetmiyor ve şikayetleri duymuyorsunuz? Tıpkı sivrisinek, karasinek ve felç olan trafik meselesinde olduğu gibi!

Siz ölü taklidi yapmaya devam ederken şehrin imajını yerle yeksan ediyorsunuz. Cennet şehrimizi yaşanmaz hale getiriyorsunuz haberiniz ola.

EKŞİLİ GÖLETİ ÇÖPLÜK OLDU

Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki mesire alanları bir bir çöplüğe dönüşüyor. Bunun nedeni vatandaşların çevreyi hunharca kullanmaları. Bir diğer nedeni ise Döşemealtı Belediyesi’nin boş vermişliği.

Tabii, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Konyaaltı veya Muratpaşa’ya başkan olabilmek için erken varyasyonlara girince kendi ilçesi bu görüntülerle sıkça karşılaşır oldu.

İlk önce Kırkgöz sonra da Ekşili Göleti. İlçe merkezini zaten anlatmaya gerek bile yok.

“Acaba Ekşili’de yaşayanlar seçim döneminde CHP’ye az oy verdi de Başkan Genç onlardan intikam almak için bu görüntüleri onlara revamı görüyor” demekten kendimi alamıyorum. İnşallah öyle değildir diye de umut ediyorum.

Ha şimdi ben bunu yazdım diye belediyenin beslemeleri çıkıp yine bizi cahillikle suçlayabilir. İşte bundan dolayı da Ekşili Göleti’nin etrafındaki çöp dağlarının fotoğrafını da paylaşıyorum ki cahil olmadığımızı görsün diye.