Gecenin kazananları

Nuri Şahin, beklenildiği gibi zayıf rakibi karşısında büyük bir rotasyona imza attı. Hatta 11’de yer alan 11 futbolcunun 4’ünün bu sezon hiç süre almadığına da dikkat çekmek lazım. Şans bulamayan futbolcular için altın fırsat olan kupa karşılaşmaları ‘genel’ olarak ne yazık ki Antalyaspor için verimli geçtiğini söylemem mümkün değil.

Her ne kadar tur geçilmiş olsa da özellikle Deni Milosevic, Ufuk Akyol ve en önemlisi Mustafa Erdilman gibi isimlerden fark yaratmasını beklesem de bu gerçekleşmedi. Bu noktada dikkat çekmek istediğim asıl isim olan Ege Bilsel, daha fazla şans bulmayı hak edebilecek bir görüntü çizdi. Ege Bilsel’in ardından Emre Uzun’un da oyunda kaldığı kısa sürede hem penaltı yaratması hem de bunu gole çevirmesi gecenin en güzel detayları oldu. Geride kalan haftalarda hayal kırıklığı yaratsa da attığı gollerden bağımsız olarak Assombalonga’nın istekli oyunu gelecek adına umut verdi.

***

Antalyaspor’u yazarken, Kepezspor’un İstanbulspor karşısında elde ettiği zafere de değinmezsek olmaz. İstanbulspor karşısında muhteşem bir zafere imza atan Kepez’in futbolu için güzel şeyler söylemem zor. Daha çok alternatif kadroyla sahaya çıkan Kepez’de futbolcuların deyim yerindeyse elleri ayağına dolaştı. Pozisyona girmekte zorlanan, stres olduğu TV ekranlarından bile belli olan Kepezspor, buna rağmen 85’inci dakikada golleri de verilmemesine rağmen turu almayı başardı.

Kupada ne kadar ilerleyebilir bilemiyorum ama İstanbulspor’u saf dışı bırakarak şimdiden büyük iş başardıkları bir gerçek.