Geçen sezonun yıldızı bu sene yokları oynuyor

Antalyaspor’da geçen sezonun en çok dikkat çeken isimlerinden olan Ramzi Safouri, Alex de Souza’nın teknik direktörlük koltuğuna oturmasının ardından adeta unutuldu. Geçen sezon takımın en çok asist yapan ismi olan İsrailli futbolcu, ilk 11’deki yerini kaybederken son oynanan Kasımpaşa maçının kadrosuna da alınmadı.

Antalyaspor’da geçen sezon İsrail ekiplerinden Hapoel Beer Sheva’dan transfer edilen Ramzi Safouri, taraftarın en beğendiği isimler arasında yer alırken, bu sezon ise adeta ikinci plana atıldı. Önce Nuri Şahin, sonrasında da Sergen Yalçın’ın vazgeçilmezleri arasında kendisine yer bulan 28 yaşındaki futbolcu, Alex de Souza’nın göreve gelmesiyle birlikte formasını kaybetti.

GEÇEN SEZON 11 GOLE KATKI

Geçen sezonu Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda çıktığı 33 maçta 11 asist ile tamamlayan Safouri, bin 975 dakika oyunda kaldı. 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon ise geride kalan 6 haftada 5 maçta görev alırken, 3 mücadelede sonradan oyuna dahil oldu. Toplamda 2020 dakika oyunda kalabilen Safouri, skor katkısı ise yapamadı.

TAKIMIN ASİST KRALIYDI

Geçen sezon yaptığı asistlerle öne çıkan Ramzi Safouri, Süper Lig’de verdiği 9 gol pasıyla bu alanda takımının en iyi performans gösteren futbolcusu oldu. En yakın takipçisi Bünyamin Balcı’dan (3) 6 asist daha fazla yapan İsrailli, Süper Lig’de de bu alanda en başarılı 7’nci futbolcu oldu. Deneyimli futbolcuyu geçen isimler Dries Mertens, Haris Hajradinovic, Dusan Tadic, Deniz Türüç, Edin Visca ve Sebastian Szymanski oldu. 

KALECİLİK DE YAPTI

Geçen sezonki başarılı performansına kaleciliği de ekleyen Ramzi Safouri, 14’üncü haftada oynanan Hatayspor mücadelesinin 90’ıncı dakikasında sakatlanan Helton Leite’nin yerine kaleye de geçti. Maçın duraklama dakikalarında eldivenleri eline geçiren Safouri, rakip takıma gol izni de vermedi.

ALEX TERCİH ETMİYOR

Alex de Souza’nın gözüne girmeyi başaramayan İsrailli futbolcu, sezon öncesi kampında yapılan hazırlık maçlarının hiçbirinde ilk 11’de yer alamadı. İran ekibi Sepahan ile oynanan mücadelenin kadrosuna da alınmayan deneyimli futbolcu, geride kalan 6 haftada da Alex de Souza’nın tercihi olamadı.

KADRO DIŞINDA KALDI

Sezonun ilk haftası olan Göztepe maçında 5 dakika oyunda kalabilen Safouri, Beşiktaş ve Hatayspor maçlarında 45, Başakşehir mücadelesinde 83, Adana Demirspor karşısında da 24 dakika süre alırken, Kasımpaşa karşısında ise kadroya alınan 12 yabancı içerisinde kendisine yer bulamadı. 

PENALTI KAÇIRDI

5-2 kaybedilen Başakşehir ile 3-2 kazanılan Hatayspor mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıkan Safouri, Hatay karşısında bir de penaltı atışından yararlanamadı. 2-0 Hatayspor lehine devam ettiği sırada oyundan alınan Safouri’nin kenara gelmesinin ardından Antalyaspor, 3 gol bularak 3 puanı hanesine yazdırdı.