GEÇEN SEZONUN ÖNÜNDE

Süper Lig'in son 7 haftasında puan olarak büyük bir düşüş yaşayan ve liderliği Beşiktaş'a kaptıran Alanyaspor, bu büyük kayba rağmen halen geçen sezonun üzerinde bir performans sergiliyor

Son 7 maçında 2 galibiyet alabilen ve 14 puan kaybı yaşayan Turuncu-Yeşilliler, geride kalan 16 haftada 30 puanı hanesine yazdırdı. Maç başına 1.87 puan ortalamasıyla yoluna devam eden Antalya ekibi, geçen sezon ise aynı dönemde 23 puan kazanmış ve 8. basamakta yer almıştı. Geçen sezonun ilk 15 haftasında 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgi alan Alanyaspor, maç başına 1.53 puan ortalaması yakalayarak bu seneden yaklaşık 0.3 puan daha kötü bir çizgi yakalamıştı.

FENERBAHÇE SINAVI

Son olarak Başakşehir'i evine puansız gönderen Turuncu-Yeşilliler, şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe'ye konuk olacak. Bu sezon Galatasaray'ı İstanbul'da, Beşiktaş'ı ise evinde 2-1 mağlup eden Turuncu-Yeşilliler, geçen sezon da Fenerbahçe karşısında iyi bir peformans ortaya koymuştu. Fenerbahçe'yi de evinde 3-1 yenen Turuncu-Yeşilliler, deplasmanda sarı lacivertli takımla 1-1 berabere kaldı. Alanyaspor, 3 büyüklerden bu sezon 2'sine de puan kaptırmazken, eski teknik direktörü Erol Bulut'un yönetimindeki Fenerbahçe önünde de aynı başarıyı göstermek istiyor.

KORAY GEÇGEL