GECE VE GÜNDÜZ

Alanyaspor ilk yarısını muhteşem oynadığı ancak ikinci yarısında tam tersi bir oyunla 2 puan bıraktığı bir maçı geride bıraktı.

BAY geçtiğimiz hafta sonrası Kupa maçında Galatasaray ile karşı karşıya gelmiş ve elenmiş olmamıza rağmen çok güzel bir oyun izlemiştik. Özellikle hakemin de etki ettiği maç sonrası BAY geçmek bize yaramış diye düşünüyordum. Ta ki düşüncelerim bu maçın ikinci yarısı ile birlikte son buldu. Maça kendi evimizde bu sezon hep olduğu gibi gayet iyi başladık. Üçlü savunma oynamaya iyiden iyiye alışan ekibimiz, tıpa tamamen sahip olan taraftı. Başarılı pas yüzdemiz oldukça yüksekti ve hatasız bir ilk yarıyı bulduğumuz golle de önde bitirdik. Genç oyunculuktan artık terfi eden Umut ile golü bulmak beni mutlu etmişti ama böyle bir ikinci yarı beklemiyordum. Rakip Karagümrük takımında Borini, Diagne ve Kazım gibi üç tane üst düzey futbol oynayabilen yıldız oyuncu olması onları her zaman tehlikeli bir takım yapıyor zaten. Bu isimler ikinci yarıda kıpırdanınca bana göre bu sezon ligin en iyisi olan Borini ile iki gol gördük kalemizde. Bu dakikalarda Farioli Efkan - Caveleiro değişikliği ile kaybettiği orta sahayı geriye kazanma peşine düşmüştü. Bu değişiklik iyiye değil daha kötüye götürdü bizi ve iyice orta sahayı kaybettik. Rakipte Kazım gibi bir tehlike de sahaya girince maçı tamamen verdik. İlk yarı yüzde 93 başarılı pas yapan takımımız ikinci yarı yüzde 82’ye geriledi. İlk yarı 9 şut çeken takımımız ikinci yarı 6 şut çekebildi. İlk yarı rakibe sadece 3 isabetsiz şut şansı verdik ama ikinci yarı kalemizde 6 şut gördük ve bunların 5’i isabetli oldu. Uzun toplarda da yüzde 75 olan isabet oranımız ikinci yarı yüzde 44’e düştü. Sanki ilk yarı evimizde ancak ikinci yarı deplasmanda gibiydik. Elbette Farioli hamlelerde geç kaldı ama Karagümrük’te daha iyi oynadığı ve ikinci yarıda güzel oyun sergilediğini atlamamak gerek. Allah’tan son dönemeçte bir gol daha bulduk ve en azından bir puan aldık. Ligde bu takımla oynuyorsak bu sonuçlar olacaktır. Kırılgan ve yıldız eksiği olan bir takımız. Takım kötü giderken saha içinde bir lider topu alıp takımı rahatlatmalı belki bir anlık bir hareketle o heyecanı takıma geri kazandırmalı ama bizde o isim yok.

Ligde üstümüzde olan Kayserispor’un bu hafta Konyaspor’un da geçen hafta kaybettiği durum göz önüne alınırsa 1 puanın hayırlısını görelim. Haftaya bir hayli eksiği olan Beşiktaş’tan da puan alırsak benim için sorun yok. Gündüzlerimiz artsın, geceleri ise Allah tekrar yaşatmasın.