Gazze’de yaşanan dünyanın ayıbıdır

Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, “Birilerinin artık buna dur demesi gerekiyor. Gazze’de yaşananlar dünyanın ayıbıdır” dedi.

Antalya Diplomasi Forumu tüm dünyadan devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor. 100'ü aşkın ülkeden 20'den fazla devlet ve hükümet başkanı, 60'dan fazla dışişleri bakanı olmak üzere yaklaşık 90 bakan ve 80 civarında uluslararası kuruluş temsilcisinin katıldığı ADF’ye katılan Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka Lider Haber TV’ye ve Lider Gazete’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Diplomasinin nabzının tutulduğu ADF’yi değerlendiren Damka, Bu yıl üçüncüsü düzenleniyor ve üçüncüsüne de ben katılıyorum. Burada Kosova heyeti olarak Cumhurbaşkanımız, dışişleri bakanımız ve ben olmak üzere bulunuyoruz. Çok güzel bir organizasyon aslında dünya diplomasinin kalbinin arttığı günlerdeyiz. İnanıyorum ki bu Antalya Diplomasi Forumu hem Türkiye açısından hem de ülkeler açısından son derece verimli olacaktır. Burada gerçekleştirilen ikili görüşmeler dışişleri bakanıyla yapmış olduğumuz görüşmeler diğer kurumlarla yapılacak olan görüşmeler hem Kosova açısından hem de bölge açısından güzel şeyler ortaya çıkaracaktır” dedi.


Gazze’de yaşanan insanlık dramını değerlendiren Damka, “Gazze’de yaşananlar çok üzücü bir şey. Bugün dünyanın Gazze konusunda sessiz kaldığını düşünüyorum. Tabii çok fazla açıklamalar Birleşmiş Milletler vesaire ülkelerden geliyor ama ortada bir şey yok. Hala her gün ölen çok fazla masum ve sivil insanlar var. Birilerinin artık buna dur demesi gerekiyor. Gazze'de artık bu soykırımın sona ermesi gerekiyor. Yani artık dünya ülkeleri net bir şekilde izleyenin karşısında buna dur demeli. Çünkü hem çocuklarımız hem sivil halk orada her gün açlıktan bile zorluklar içerisinden Gazze, bugün dünyanın ayıbıdır. Yaşanan dünyanın ayıbıdır. İnanıyorum ki bunlara bir an önce son verilir. Gazze ile ilgili inşallah burada ülkeler daha duyarlı davranıp gerekli adımları hep birlikte atarlar” ifadelerini kullandı.


Denizli’de iş adamlarıyla da buluştuğunu anlatan Damka, “Denizli'de çeşitli iş birliği faaliyetlerinde bulunduk. Akabinde iş adamlarımız iş adamlarıyla işbirliği içerisinde olmaya başladılar. Aynı zamanda kültürel bağları da biraz daha güçlendirdik, ister tiyatro açısından ister Denizli’deki konservatuvar açısından bizim oradan folklorcular gelerek çeşitli eğitimleri tamamladılar. Denizli'yle işbirliğimiz devam edecektir. Çünkü orada Kosova'ya yönelik iş birliği yapılacağımız çok fazla potansiyel var. Bunu hep birlikte yakalayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.