Gazipaşa’da riskli işletmeler denetlendi
Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, riske dayalı gıda İşletmelerinin kontrollerine aralıksız devam ediyor.

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, riske dayalı gıda İşletmelerinin kontrollerine aralıksız devam ediyor.
Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı gıda kontrol görevlileri, tüketici sağlının korunması amacıyla planlı gıda denetimlerini sürdürüyor. “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında yapılan denetimlerde ilçe merkezinde riske dayalı gıda işletmeleri denetlendi. Toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimlerde gıda kontrol ekipleri tarafından ürünlerin üretim süreçleri ile özellikle son kullanma tarihleri kontrol edildi. Söz konusu işletmelerden numune alan ekipler, numuneleri laboratuvarda incelenmek üzere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gönderdi.
Sahaya inen kontrol görevlileri, ayrıca işletmelerde asgari, teknik, hijyenik ve muhafaza şartlarına uyulup uyulmadığını da denetledi. İlçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği öğrenildi.
"YOL BOYUNCA DEVAM EDECEK"
Gıda kontrollerine dair Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, yaptığı açıklamada “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında İlçe Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından gıda üretimi yapan işletmelere gıda denetimleri gerçekleştirildi. Tüketici sağlığını korumak ve vatandaşların sağlıklı gıdaya erişim sağlaması için denetimlerimiz yıl boyunca periyodik olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
İHA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 8 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 8 Nisan Salı günü Antalya’daki 6 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya’nın Kepez ilçesinde araçlara saldıran ve yol ortasında yatan sokak köpekleri sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturdu. Vatandaşlar belediyeden çözüm bekliyor.
Antalya emekli İl Müftülerinden Kadir Çetin hayatını kaybetti. Çetin’in vefatının ardından Antalya İl Müftülüğü başsağlığı mesajı yayımladı.
Antalya hafta sonunda ışıl ışıl bir düğüne ev sahipliği yaptı.
Antalya’nın Kaş ilçesinde 40 yaşındaki bir imamın 80 yaşındaki yaşlı dul kadınla ilişki yaşadığı iddiasının ardından kadının avukatı Muhhamet Avcı açıklama yaptı. Avcı iddiaları yalanlayarak, “Mirastan iskat ( mirastan çıkarma) nedeniyle annesine kızgın ve kırgın olan kızı, annesi ve imam hakkında asılsız iddialar ortaya atmıştır” dedi.
Antalya, dünya denizcilik sektörünün en büyük yat fuarı olan Yacht Life Boat Show 2025'e ev sahipliği yapıyor.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki özel bir kreşte 2 yaşındaki bebek, uyku odasında iki çocuk tarafından darbedildi. Aile, kreşin güvenlik kameralarınca kaydedilen olay nedeniyle şikayetçi oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde şehirlerarası yolcu otobüsünün kırmızı ışıkta yavaşlayan otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, otomobil hurdaya dönerken olayda şans eseri yaralanan olmadı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz