GAZİPAŞA’DA ÇÖP KAMYONU KRİZİ

Gazipaşa Belediyesi’nin ekonomik sıkıntılar nedeniyle arıza yapan araçları tamir ettirmekte dahi zorlandığı ortaya çıkarken, belediyenin imdadına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yetişti.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın “Belediyemize 2022 model 16 metreküp kapasiteli Ford Cargo marka yeni bir çöp kamyonu kazandırdık. Halkımıza daha iyi hizmet etmek için araç eksiklerimizi hızla tamamlıyoruz” diyerek sosyal medyasından paylaştığı çöp kamyonunun, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatıyla belediyeye bağış yoluyla kazandırıldığı ortaya çıktı.

2 KAMYON KAZA YAPTI

Belediyeye bağış yapılan çöp kamyonunun kamuoyunda çok konuşulması, akıllara belediye araçlarının karıştığı trafik kazalarını getirdi. Son yıllarda yaşanan kazalarda araçların ciddi anlamda hasar gördüğü öğrenildi. Kamyon kazalarına karışan belediye personelinin ise aynı kişi olduğu, o kişinin 2 farklı kamyonla kaza yaptığı ileri sürüldü. “Halkımıza daha iyi hizmet etmek için araç eksiklerimizi hızla tamamlıyoruz” diye sosyal medyada reklam yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın, kaza nedeniyle zarar gören araçların hesabını vermesi bekleniyor. Ayrıca vatandaşlar çöp kamyonun Cumhuriyet Meydanı’nda günlerce sergilenmesine de tepki gösterdi.

“BOZULDU YAPTIRAMADILAR”

Gazipaşa’da hizmet veren çöp kamyonlarından birinin geçtiğimiz aylarda arızalandığı ileri sürüldü. Aylarca tamir edilmeyi bekleyen çöp kamyonu tamir edilmeyince, Alanya Belediyesi’nin araçlarına muhtaç kalındı. Söz konusu aracı tamir ettiremediği iddia edilen Gazipaşa Belediyesi, Alanya Belediyesi’nden destek istedi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatıyla, Gazipaşa’ya bir adet çöp toplama aracı gönderildi. Belediye yetkilileri tarafından gizlenen bu olay, Gazipaşa Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında gündeme geldi.

YILMAZ’DAN KAÇAMAK CEVAP

Konuyu meclis gündemine taşıyan MHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Murat Özgen, “Gazipaşa’da son bir aydır Alanya Belediyesi’nin çöp aracını görüyoruz. Araçlarımızla ilgili bir durum mu var?” diyerek Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a soru yöneltti. Çöp kamyonunun bozulup, tamir ettirilemediğini gizleyen Başkan Yılmaz, kaçamak cevap vererek, “İki belediye arasında bu tarz yardımlaşmalar olur” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ