GAZETECİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Antalya Barosu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında basın mensuplarına açık eğitim programı düzenlendi. Programda uzman avukatlar, gazetecilerin hak ve sorumluluklarına ayrıca medyada hukuk dilinin kullanımına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Selma KUNAR, Mustafa KOZAK

Antalya Barosunda düzenlenen programa Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Antalya Barosu Genel Sekreteri Özhan Karazeybek, Avukat Berkhan Yaman ve Antalya’da görev yapan bazı basın çalışanları katıldı. AGC Başkanı İdris Taş, yaptığı konuşmada, “Dünyanın her yerinde cesur gazetecilere ihtiyaç var. Haber alma özgürlüğü anlamında, medya etik kuralları çerçevesinde, gazeteci tüm bu görevlerini yaparken elbette ki hukuk çok kıymetli, herkese lazım. Basın özgürlüğü çok kıymetli, bu anayasal bir haktır” diye konuştu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Gazetecilerin devletle toplum arasında bir hakem olduğunu ifade eden İdris Taş “Basın özgürlüğü çok değerli, basın hukuku da çok kıymetli. O yüzden haklarımız nerede başlıyor nerede bitiyor, mahkemelerde tazminat ödememek adına basın dili basın hukuku çok kıymetli.” Şeklinde konuştu. Düzenlenen eğitim programında Avukat Berkhan Yaman ve Antalya Barosu Genel Sekreteri Özhan Karazeybek yargılama süreçlerinde gizlilik ve açıklık, basın hukuku ve basın suçları, ceza yargılaması ve basında kullanılması gereken hukuki dil hakkında basın çalışanlarına açıklamalarda bulundu.