GARİP MAÇ NORMAL SONUÇ

Muhteşem bir hava, muhteşem bir zemin ve ligin iki güzel futbol oynayan takımı sahada buluştu. Tribünü dolduran Alanyasporlu taraftarlar eski futbolcuları Bakasetas ve Siopis'i alkışlarla ve çiçeklerle karşıladı. Herşey maçın başladığı ana kadar gayet güzeldi yani. Bu güzelliklerin ardından 40 dakika bile geçmemişti ki tabelada 4-0'lık bir skor vardı.

Farioli, Trabzon gibi hücum hattı çok çok iyi ve formda olan bir takıma karşı kendi oyunundan taviz vermeden çıktı. Kasımpaşa maçında 'ilk 30 dakika 5 gol yerdik ama ucuz yırttık' dediğimiz oyunu oynayınca bu sefer golleri de yedik. Ben oyunu eleştirmeyeceğim çünkü hocanın stili bu ve ben bu oyunu seviyorum. Ancak neden Furkan ve Awaziem gibi hızlı isimler varken, Milunovic gibi yavaş bir stoper tercih edildi? Yol geçen hanı olan orta sahamızda neden Fer veya Fatih gibi daha defansif oyuncu tercih edilmedi? Çünkü sahte dokuz gibi oynayan bir Emre, derin oyun kurucu Novais ve çift yönlü bir koşucu Efkan'la kurulan orta saha Siopis ve Dorukhan gibi koşan, pres yapan iki isim karşısında hiç bir varlık gösteremedi. Bu iki kadro seçimi hatası bu skoru tam olarak açıklamasa da yenilginin nedenlerinden birisi. Marafona'nın geçtiğimiz yıllarda da yaptığı ve maç satıyor söylemlerine bile maruz kaldığı kötü bir performası da vardı tabi ki bu daha büyük bir nedendi. Gerçekten kötü oynayan sadece o olmasada kaleci olduğu için dikkat çekti diyebiliriz.

Tüm bu defolarımızın yanında Emre'nin iyi ve istekli oyunu vardı ki maçta bizim adımıza tek güzel şeydi. Emre'ye orta alanda bir kişi daha eşlik edebilse belki ileride de daha efektif olabilirdik.

40 dakikada 4 gol yemişiz ne anlatıyorsun diyenler olabilir ama öyle panik yapacak bir durum yok. Rakibimiz formda ve çok büyük bir hava yakalamış. Şubat ayında şampiyonluklarını resmi olmasa da ilan etmiş bir takım. En yakın rakibi Konyaspor bir gün önce puan kaybetmiş ve bizi çok çok iyi analiz etmişler. Yani o dört golü yemesekte, başa baş mücadele etsekte yenilme ihtimalimiz yüksekti ki normal bu. Her zaman kazanacağız diye bir şey yok. Erken yenen bir gol, bozulan moral ve sistem  böyle skorlar getirebilir. Tekrarı yaşanmaması için iyi analiz yapmalı ve daha çok çalışmalıyız. Belki Leroy Fer'i ilk 11'e monte etmeliyiz. Belki maçların ilk bölümünde kaleden uzun toplarla çıkmalı ve ilk bölümü böyle atlatmalıyız. Belki üçlü defansa dönüp çift forvetle oynamalıyız işin içine Diedhou'yu katmalıyız. Bunlar bu maçtan sonra düşünülmesi ve uygulanması gereken şeyler. Moral bozmadan, genç oyuncuları daha çok kullanarak, bu oyunun iyi ve kötü yanlarını iyice görerek gelecek yıla hazırlanmalıyız. Avrupa Kupaları şansımız elbette sürüyor ama olmasada çok üzülmeyiz. Çünkü 3 hoca değiştirdiğimiz değişik bir sezonu geride bırakıyoruz ve bir beklentiye girmemek gerekiyor.

Son olarak maçı çirkinleştirmeyen, 4 gol sonrası rakibi rencide etmek için baskı kurmak yerine doğru oyunu oynayarak 3 puanı alan, Trabzon ekibini tebrik ediyorum. Zaten taraftarımızda bordo mavili ekibi alkışladı ve gerekeni yaptı. Şampiyonlukları şimdiden hayırlı olsun.