GARİBANA H’ACİZ YANDAŞA TAVİZ

Adında “halk” kelimesi olan CHP’nin koltukta oturduğu Gazipaşa Belediyesi, yerel halkın kabusu olmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde Türkiye’de bir ilke imza atarak, ekonomik yönden sıkıntı yaşayan vatandaşlara haciz gönderen CHP’li Gazipaşa Belediyesi, zıvanadan çıktı. Emlak vergisini tahsil etmek için “gerekirse banka hesaplarına bloke koyarız” diyerek vatandaşa gözdağı veren Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın, haczi “yasalara göre” değil, “adamına göre” uyguladığı ortaya çıktı.

Gündemi belirleyen konularla Antalya’nın nabzını tutmaya devam eden Lider Gazete, “CHP’li Belediyeler Hizmetten H’aciz” başlığıyla manşetten duyurduğu haberiyle, büyük ses getirdi. CHP’li Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlık koltuğuna oturduğu Gazipaşa Belediyesi tarafından, ilçede emlak vergisi borcu olan tüm vatandaşlara icra takibi başlatılmasının ardından, tepkiler çığ gibi büyüyor.

CHP’DEN "PES DEDİRTEN" UYGULAMA

Borçluların araçları üzerinde yakalama kararı çıkartan CHP’li Yılmaz, uygulamadan bihaber onlarca vatandaşı mağdur etmeye devam ederken, kendilerine tebligat ulaşmadığını savunan vatandaşların araçları, şehir içinde ve şehir dışında trafik ekipleri tarafından uygulanan denetimlerle bağlanıyor. Lider TV’ye özel açıklamalar yapan Başkan Yılmaz, uygulamanın doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirterek, hizmet yapabilmek için paraya ihtiyaçları olduğunu söylemişti. Gerekirse başka yollarla paralarını alacaklarını savunan Başkan Yılmaz, adeta vatandaşa gözdağı vermişti.

İCRA TAKİBİNDE ÇİFTE STANDART

Haberin ardından tepkilerin odağı haline gelen CHP’li Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın, bu kez “çifte standart” uyguladığı ileri sürüldü. Gazipaşa Belediye tarafından vatandaşlara gönderilen söz konusu hacizlerin “yasalara göre” değil, “adamına göre” uygulandığını öne süren AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, belediyede ve parti yönetiminde tanıdığı bulunan kişilerin araçları üzerinde bulunan yakalama kararının bir telefonla kaldırıldığını söyledi.

AK PARTİLİ UYSAL: ZIVANADAN ÇIKTILAR

Gazipaşa Belediyesi’nin, zıvanadan çıktığını aktaran Uysal, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin hiçbir yerinde duymadığımız ve görmediğimiz bu uygulama, Gazipaşa Belediyesi tarafından alındı. Kararda belediyeye borcu olan tüm vatandaşlara icra takibi başlatıldı. Tabi ki alacaklarını tahsil etmek belediyenin hakkı ama yöntem bu şekilde olmamalı. Bu yanlış karar neticesinde yüzlerce vatandaşımız mağdur edildi. Alınan karardan vatandaşın haberi yok. Kamyoncu, kamyonunu yüklemiş çıkmış yola. Yolda trafikte yakalanıp küçük meblağlar için arabası bağlanmış. Hiç alakası yokken küçük meblağlar için vatandaşlar mağdur edilmiştir. Gazipaşa Belediyesi neden halkına karşı zalimce yaklaşıyor ve insanlar arasında ayrımcılık yapıyor? Bu yanlış ilçemizde çok canlar yakacağa benziyor. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli”

BAŞKAN DOĞAN: BUNUN ADI SİYASİ FACİA

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan ise, Gazipaşa Belediyesi tarafından emlak borcu nedeniyle vatandaşların araçları üzerine konulan haciz kararını eleştirdi. Başkan Doğan, “Belediyenin böyle bir garabete, böyle bir sosyal ve siyasi facia oluşturan pozisyona nasıl imza attığını merak ediyorum. Belediye tahsil edilen gelirlerle hizmet üretir, ayakta kalır. Buna sonuna kadar saygımız var. Ancak bunun yolu ve yöntemi icra değildir” dedi. Millet İttifakı ortaklarından CHP ve İYİ Parti’yi bu durum karşısında sessiz kalmakla suçlayan Doğan, “Önümüzdeki süreçte inşallah hem büyükşehirde hem yerel belediyelerde bu garabete,  bu sıkıntıya noktayı koyacağız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ İSYANDA: ÇOK MAĞDURUZ

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik yönden sıkıntı yaşayan ve haciz uygulamasından bihaber olan mağdur vatandaşlar ise gelen haciz karşısında adeta isyan etti. Aracı bağlanan Musa Duman, “Geçtiğimiz hafta sonu müşteriye çalışmaya gidiyordum. Deniz yolu istikametinde seyir halindeyken polis arkadaşlar durdurdu. ‘Aracınızda rehin var, bağlayacağız’ dediler. Müşteriye gidemedim, iş yerimize bildiri gelmedi. Aracım belediye tarafından bağlandı. Bu durumdan hiçbir şekilde memnun değiliz, bir bildiri gelse deseler ki ‘Musa senin borcun var, bize gel bunu öde’ deselerdi ve ödememiş olsam ömür billah arabamı yine vermesinler benim zoruma gitmezdi. Çok mağduruz” diyerek yetkililere sitem etti.

TEBLİGAT ŞOKU: GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN?

Bir diğer mağdur vatandaş Hüseyin Yağmur ise, başından geçenleri şu sözlerle aktardı:

“Geçen ay Antalya’da doktora giderken Konaklı civarında motorlu polisler geldi. ‘Beyefendi sağa çeker misiniz dediler’ bende sağa çektim. Evrakları isteyince onları da verdim. Sonra ‘Sizin yakalamanız var’ dedi. Bende böyle olunca güldüm. ‘Biz sigortalı çalışan insanlarız, daha geçen gün arabamı sorgulattım. Böyle bir şey yok’ dedim. Polis ise ‘Senin yakalaman mutlaka Gazipaşa Belediyesi’ndendir’ dedi. Niye diye sorunca ‘Bir haftada 20’den fazla araba yakalandı’ dedi. Ben yine güldüm. ‘Sana 10-15 dakika müsaade edelim. Bir arkadaşını ara’ dediler. Böyle olunca arkadaşımı aradım hemen ödedim ve arabamı orada aldım. Borçtan dolayı herhangi bir tebligat gelmedi. Ben arabayı durdurduklarında büyük bir şok yaşadım. Ben bir şekilde arkadaşımı gönderip borcu ödettirerek arabamı çektirmeden hallettim.”