Galiptir bu yolda mağlup

Dünya Kupası nedeniyle yaklaşık 26 gündür tatilde olan Süper Lig’de Antalyaspor 2, Alanyaspor ise 1 hazırlık maçında prova yaptı.

Geride kalan sürede maç sayısının düşük kaldığını söylemek çok da zor değil. Ancak her iki Antalya temsilcisi de testlerini üst seviye takımlarla yapma gereğini duyması çok önemli.

Maccabi Tel Aviv sınavının ardından Napoli ile karşılaşan Antalyaspor, Süper Lig’i sürklase eden Fenerbahçe’ye rakip olan Alanyaspor…

Bu karşılaşmalardan henüz galibiyet ya da beraberlik çıkmadı. Skor anlamında her iki Antalya temsilcisinin de başarısız bir çizgi yakalamış olmasına rağmen ortaya koyulan performans göz ardı edilemeyecek yönde…

Önceki gün oynanan karşılaşmalarda önce Alanyaspor sahneye çıktı. Fenerbahçe’yi ağırlayan Turuncu-Yeşilliler, bir ara 4-0 geriye düşse de korkak bir oyun ortaya koymadı. Kendi oyunundan ödün vermeyen Alanyaspor, sahadan 4-2 mağlup ayrılsa da Teknik Direktör Francesco Farioli’den geçer not almayı başardı.

Gecenin ve belki de hazırlık döneminin en çarpıcı rakibiyle Antalyaspor karşılaştı. Antalyaspor Eski Başkanı Ali Şafak Öztürk tarafından organize edilen organizasyona dahil edilen Antalyaspor, İtalya devi ve belki de bu sezon Serie A’da şampiyon olacak Napoli’yi ağırladı. Bu karşılaşmanın sıradan bir hazırlık maçı olmadığı herkesin ifade edebileceği bir gerçek. Napoli’yi Antalya’da ağırlamak bir yana Antalyaspor’un rakibi olarak sahaya çıkması, hem şehir hem de kulüp için ciddi bir PR demek… Zaten karşılaşma öncesinde Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin’in de ifade ettiği gibi: “Napoli ile oynamak bir ayrıcalıktır.”

Her ne kadar Napoli maça neredeyse 2-0 önde başlasa da istediği anda gol bulacak gücünü hissettirse de Antalyaspor için çok değerli ve güzel bir sınav oldu. Geçen sezonun yenilmezlik rekorlarını kıran takımın en önemli halkası olan Haji Wright’ın oynamadığı maçta ezilmemesi önemli bir detaydı.

Yenilen gollere bakıldığında da takım olarak değil de bireysel hataların (Veysel Sarı, Alperen Uysal, Fernando Martins) öne çıkması da kurgu açısından çok da bir sorunun olmadığını bize gösteriyor.

Bunun yanında efsane teknik adam Luciano Spalletti’nin Nuri Şahin hakkında söyledikleri de herkesi gururlandırmış olsa gerek…

Kısacası hem Alanyaspor hem de Antalyaspor ardı ardına rakiplerine kaybetmiş olsa da gelecek adına önemli kazanç sağlayacak iki karşılaşmaya çıktı. Her iki teknik adamın da bu önemli testlerden gerekli tedbirleri alıp sezonun kalan kısmına takımı daha etkili hazırlayacaklarından şüphem yok.