GALİBİYETTEN DAHA ÖNEMLİSİ

Süper Lig’de yeni sezon heyecanı başlarken, koronavirüs salgını sebebiyle hazırlık sürecini kısa tutmak zorunda kalan takımların ortaya koyacağı performans merak ediliyordu. Kadrosunda önemli değişiklikler yapan Antalyaspor ise belki de en çok dikkat edilecek takımlardan birisiydi. Hem geçen sezonun ikinci yarısında yarattığı rüzgar hem yollarını ayırdığı 10 tane futbolcunun olması hem de önemli isimleri kadrosuna kattığı gerekçesiyle gözler üzerindeydi.

Tamer Tuna, değişikliğe gitmeyerek geçen sezon şans tanıdığı isimlere Gençlerbirliği maçında da görev verdi. Hazırlık maçlarında Adis Jahovic ile beraber oynayan Dever Orgill’in bu kez yedek kulübesinde olmasıyla Tamer Tuna’nın sonuncu oldukları The Land Of Legends Cup’ın ardından yaptığı açıklamaları aklıma getirdi:

“Turnuvada ne yapmamamız gerektiğini öğrendik. Ligde böyle olmayacak.”

Kırmızı-Beyazlılar, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaşmalarında ilk 11’de şans bulan ikili ile 180 dakikada gol sevinci yaşayamazken, tek forvetle mücadele verdiği Gençlerbirliği maçında 2 kez fileleri havalandırmayı başardı.Burada hem fanteziden uzak duran hem de daha hazır olan futbolculara şans veren Tamer Tuna’yı kutlamak gerekir.

Nuri Şahin ve Lukas Podolski gibi iki dünya yıldızı yedek kulübesinde otururken Doğukan Sinik ve Bünyamin Balcı’nın ilk 11’de yer alması da galibiyetten daha önemli bir detaydı. İlerleyen dönemlerde kadroda farklılıkların olması kaçınılmaz, ancak Tamer Tuna’nın burada verdiği mesaj çok açıktı:

Formayı hazır olan giyer!

Galibiyet kadar önemli olan bir diğer konu da Kırmızı-Beyazlı yönetimin mali disiplini oturtmuş olması. Yüksek maaş alan isimlerle yollarını ayırıp daha net transferler yapan Antalyaspor, ligin en düşük harcama limitli takımlarından olmasına karşın bu konuda da sorun yaşamadı. “Transfer yapılıyor ama lisanslar nasıl çıkacak?” sorularına en güzel yanıt verildi. Düşük harcama limitine rağmen yapılan titiz çalışmayla lisans sorunu yaşanmadı.

Gençlerbirliği karşılaşması bir şeyleri yerine oturtmak için bir kıstas değil. Ancak gelecek için umut ışığı oldu. Yeni transferlerin kadroya oturmasıyla ve stoper takviyesiyle birlikte güzel bir sezon camiayı bekliyor olabilir.