GALATASARAY MAÇINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?

Süper Lig’de haftanın en kritik maçı Alanyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak. Ligin averajla lideri konumunda bulunan Galatasaray’a karşı son maçlarda bariz bir üstünlüğümüz var. Geçtiğimiz yıl kupadan elediğimiz Galatasaray’ı bu yıl da aynı şekilde kupadan eledik. Ligde de geçen yılın son haftalarında 4-1 gibi net bir skorla yendiğimiz rakibimizi, bu yıl da deplasmanda 1-2 ile yendik. Son 5 maçın 4’ünü kazandık ve o yenildiğimiz maçta, kupadaki ikinci maçtı ve yenilmemize rağmen turu geçmiş ve sevinen taraf yine biz olmuştu. Bu şekilde 5 maçtır boynu bükük gönderdiğimiz sarı kırmızılı ekibi yine yenmek isteyeceğiz.

Maç öncesi bizde herhangi bir eksik bulunmazken, Galatasaray’ın bir sol bek sıkıntısı var. Sarrachi ve Emre’nin sakatlığında o bölgede yine Ömer Bayram oynayacak gibi duruyor. Ömer bilindiği gibi hücumu çok seven ancak savunma kısmında sıkıntı çıkaran bir yapıya sahip. Aynı şekilde Galatasaray’ın bir diğer beki Yedlin’de hücumcu ve savunma yönü düşük bir oyuncu. 2 bekinin savunması zayıf olmasına rağmen son 5 maçta kazanmış ve yalnızca 2 gol yemiş bir takım var karşımızda. Bu kadar az gol yemesinin sebebi de stoperleri Marcao ve Donk’un uyumu, kaleci Muslera’nın başarılı performansı ve orta alanın bel kemiği Taylan’nın enerjisi. Bu alan Galatasaray’ın en iyi olduğu alan.

Galatasaray’ın en iyi olduğu yeri bozacak kişi ise Babacar. Yeri geldiğinde maç başına 30-40 orta açabilen bir takımız. Bu ortaların isabet oranları ise içerdeki futbolculara özellikle de Babacar’a bağlı. Babacar eğer Marcao ve Donk arasına saklanır ve onları zorlamazsa gol bulmamız çok güç olacaktır. Babacar’ın çok hareketli ve doğru bir oyun oynaması gerekiyor. Babacar’ın Galatasaray’a karşı oynadığı son 2 maçta 3 gol attığını da hatırlatmak gerek.

İkinci kritik nokta ise Efecan ve Davidson olacak. İki kanat oyuncumuzda gideyim son çizgiye ineyim orta açayım kafasında değiller. Aksine sürekli içeri kat eden gole yakın kanat oyuncuları. Bu durum işte Galatasaray’a ters gelen şey bu. Çünkü bekleri zayıf Galatasaray kolay orta yiyor ve rakipler çok kolay orta açıyoruz diyerek maç boyu orta deniyorlar. Ancak gelen ortaların hepsini Marcao ve Donk topluyor. Bu sayede gol yemiyorlar. Oysaki orta açmak yerine daha içeri kat eden kanat oyuncuları Marcao ve Donk’u o taraflara çekecektir ve bu defansın dengesini bozacaktır.

Gelelim savunma kısmına. Savunmada çok ilginç zaafları olan takımız. Beklerimiz ile stoperlerimiz arasına devamlı top geliyor ve atağa çıkarken sürekli olarak top kaybediyoruz. Kaybettiğimiz her top kalemizde tehlike yaratıyor. Ben Çağdaş Hoca’nın maça Ceyhun, Siopis ve Salih orta sahası ile çıkacağını düşünüyorum. Bu orta saha pres gücü oldukça yüksek isimler. Yine Belhanda ve Gedson gibi isimleri sahadan tamamen sileceklerdir. Galatasaray da mecburen kanatlardan gelecek. Kanatlarda sıkıntı çekeceğimizi düşünsem de son maçta Tayfur Bingöl, Onyekuru’yu çok güzel müdafaa etmiş, Onyekuru maç içinde kaybolmuştu. Juanfran yerine yine Tayfur’la maça başlanabilir. Bence Juanfrana’a göre Tayfur, orta saha menşeli bir oyuncu olmasına rağmen savunma kısmında daha iyi.

Erken bir gol olmazsa topun iki takımda da eşit kaldığı, pas ve şut istatistiklerinin de hemen hemen eşit olduğu bir maç bekliyoruz. Rakip belli, Alanyaspor 3-4 gollü bir galibiyette alır, aynı şekilde bir yenilgi de. Maç tamamen bizim oyunumuza bağlı. Çok top kaybı yapmadığımız, hücum oyuncularımızın gününde olduğu bir maç olur umarım…

HAKEM BİZİ ŞAŞIRTMALI

Son olarak maçın hakemi hakkında iki kelam etmek istiyorum. Babası Galatasaray futbol okulunda çalışmış bir isim. Belki de bu nedenle kendisini Galatasaray maçlarında göremiyorduk. Bugüne kadar yalnızca iki maçında düdük çalmış ve 1 galibiyet 1 yenilgi almışlar. Maçlara baktım. Öyle hatalı bir kararı ya da taraflı olduğu söylenemez. Umarım bu tavrı değişmez. Ancak Zorbay Küçük’ün bizimle pek şansının tuttuğunu söyleyemeyiz. Çünkü son 5 maçta Zorbay Küçük’le yalnızca 1 galibiyet almışız. Sosyal medyada babası nedeniyle kendisine tepkiler var. Umarım bu tepkiler uzak durup eyyam yapmadan maçı yönetir. Ben iyi bir maç yöneteceğini düşünüyorum. Cüneyt, Fırat, Halis, Ümit gibi isimlerden daha iyi olduğu kesin.

Futbol şansı yanımızda olsun…